Nämä ovat arvioiden mukaan vuoden parhaat ja huonoimmat PlayStation 4 -pelit

Vuoden paras PS4-peli ilmestyi vasta tällä viikolla.

21.11.2014

Kaipaatko lisää pelattavaa Pleikkarillesi? Nettisivusto 8CN julkaisi juuri TOP10-listan vuoden parhaimmat arvostelut saaneista PlayStation 4 -peleistä.

Listalla on otettu huomioon GameRankingsin ja Metacriticin keskiarvot, ja kärkipaikkaa pitää kirkkaasti hallussaan pari päivää sitten julkaistu Grand Theft Auto V. GameRankingsissa pelin keskiarvo 94,89 ja Metacriticissä pyöreät 96 (/100). GTA V on saanut yksinomaan kiittäviä arvosanoja mediassa, ja Metacriticissä myös pelaajien antama keskiarvo on korkeahko 8,3.

Toiselta ja kolmannelta sijalta löytyvät The Last of Us Remastered ja Diablo III: Ultimate Evil Edition. Listan yllättäjiä ovat kenties Minecraftin PS4-versio sijalla, sekä pari remake-versiota vanhoista peleistä. Katso koko lista tästä.

Samaan syssyyn tekee kuitenkin mieli tarkistaa myös, mitkä pelit ovat saaneet kaikkein huonoimmat arvostelut. Metacriticissä vuoden PS4-pahnanpohjimmainen on Bloober Teamin kehittämä Basement Crawl, jonka on arvostellut 16 sivustoa keskiarvolla 27. Strategiaelementtejä hyödyntävää toimintapeliä on haukuttu muun muassa sisällönpuutteessa ja samankaltaisuudesta Bombermanin kanssa.

Basement Crawlin sijoitus johtunee siitä, ettei Metacritic ilmoita lainkaan keskiarvoa peleille, joilla on alle neljä arviota, sillä GameRankingsilta löytyy alempiakin keskiarvoja. Peräpaikkaa pitää yhden ainoan arvion saanut Battle Islands arvosanalla 20, ja hyvin lähellä sitä seuraa lentotaistelupeli Air Conflicts: Vietnam Ultimate Edition  neljällä arviolla ja keskiarvolla 25.

Vähän tunnetummista peleistä hyvin heikkoja arvosanoja ovat saaneet muun muassa SingStar: Ultimate Party, Transformers: Rise of the Dark Spark, sekä The Amazing Spider-Man 2. Näitä kannattanee välttää kuin ruttoa.

Lisää luettavaa