Naapurimaan pelikehittäjiltä voimakas julistus pelimaailman seksismiä ja naisten uhkailua vastaan

Svenska Dagbladet on julkaissut useamman peliyhtiön yhteisen vastalauseen GamerGaten lieveilmiöille.

Ruotsalaiset pelistudiot ovat julkaisseet voimakkaan kannanoton peliteollisuudessa ja -kulttuurissa vellovaa naisvihamielisyyttä vastaan. Sanomalehti Svenska Daglbladetin julkaisemassa ”Seksismi ei kuulu pelimaailmaan” -tekstissä ei suoraan mainita GamerGate-skandaalia, mutta mielipidetekstissä viitataan suoraan pelimaailman naistoimijoiden saamiin uhkauksiin.

”Julistamme tukemme kaikille naisille, joihin tämä on vaikuttanut. Haluamme puolustaa kaikkien oikeutta olla ja toimia peliteollisuudessa ilman, että heitä kohdellaan huonosti taustansa, kytköstensä tai sukupuolensa vuoksi. Uhkaukset tulee aina ottaa erittäin vakavasti,” kehittäjät kirjoittavat.

”Joskus on todettava itsestäänselvyys: Emme tule koskaan hyväksymään uhkauksia, vihaa, väkivaltaa tai seksismiä pelien nimissä. Me toivomme enemmän moniarvoisuutta. Vastustamme kaikkea diskriminointia. Pelit on tarkoitettu kaikille!”

(Käännetty englannista Polygonin artikkelin kautta. Alkuperäisen ruotsinkielisen artikkelin voit lukea tästä.)

Julkailausumassa ovat mukana muun muassa Just Cause -toimintapelin kehittänyt Avalanche Studios, Battlefield-kehittäjä DICE, sekä Coffee Stain Studios, Paradox Interactive, Mojang ja Ubisoft Massive.