Moninpeliä joka lähtöön – tältä näyttää seuraava Call of Duty

Tarinakampanjalle hyvästit heittävä Call of Duty: Black Ops 4 ei hylkää täysin yksin viihtyviä pelaajia.

Activision ja Treyarch ovat julkistaneet Call of Duty: Black Ops 4:stä tarkempia yksityiskohtia aina julkaisupäivää myöten.

Kuten huhut antoivatkin olettaa, ei sarjan tuleva osa tarjoa lainkaan perinteistä yksinpelikampanjaa. Syy tarinatilan hylkäämiselle voi johtua ainakin osittain TrueAchievementsin raportista, jonka mukaan vain pieni osa pelaajista jaksaa tätä nykyä kuluttaa aikaansa tarinakampanjan puolella.

Moninpeliä voi tahkota kolmessa eri muodossa. Perinteisemmän, tarinallisesti Black Ops II:n ja III:n välimaastoon sijoittuvan moninpelin lisäksi mukaan sisältyy Zombie Rush -tila, joka yksinkertaistaa aiemmistakin peleistä tuttua zombitoimintaa helpommin lähestyttäväksi. Halutessaan zombeja voi lähteä räiskimään yksin tekoälyn kanssa. Myös eri hahmoluokkiin voi niihinkin syventyä rauhassa erillisillä, yksin tahkottavilla tehtävillä. Jonkinlaista yksinpelattavaa pelillä on siis kuitenkin tarjota.

Kolmantena sekä kenties merkittävimpänä pelitilana nähdään battle royale -pelien vanavedessä kulkeva Blackout-tila, joka tarjoilee siis muun muassa PUGB:n ja Fortniten tapaista, usean pelaajan välistä räiskintää tavallista suuremmilla kentillä.

Call of Duty: Black Ops 4 julkaistaan 12. lokakuuta PlayStation 4:lle, Xbox Onelle sekä PC:lle. PC:lle peli ilmestyy totutusta kaavastaan poiketen Blizzardin Battle.net-palvelun kautta. Ennakkotilaajat pääsevät käsiksi suljettuun betatestiin, jonka tarkemmasta ajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin.

Virallisen julkistuksen myötä pelistä saatiin täyslaidallinen määrä peliä ja sen eri tiloja esitteleviä videoita. Näistä kaikki ovat nähtävissä alta.