Miljoona pelaajaa kahdeksassa tunnissa – mutta onko Apex Legendsistä esports-lajiksi?

Upouusi Apex Legends on kuhisuttanut pelikansaa viime päivinä.

EA

Viime maanantaina Electronic Artsin julkaisema battle royale -ilmaispeli Apex Legends saavutti yli miljoona pelaajaa alle kahdeksassa tunnissa. Tavalliset pelaajat innostuivat tästä Titanfall-spin-offista, mutta miltä pelin kilpapelipuoli näyttää?

EA ei ole vielä tarkemmin kertonut esports-suunnitelmistaan Apex Legendsille, mutta mikäli suuri suosio jatkuu, jotain on varmasti odotettavissa. Jos Fortnitesta ja PlayerUnknown’s Battlegroundista on saatu kilpapelilaji, miksipä ei tästäkin? Pelin uniikki formaatti toisi jotain raikasta battle royale -genren sisälle.

Kolmen pelaajan joukkueet ja 60 pelaajan kokonaismäärä yhdessä ottelussa tuo helpotusta sekä katselukokemukseen, että turnausjärjestämiseen. Organisaatiot voivat haalia itselleen vakaita joukkueita ilman säätöä solo- tai duo-pelaajien kanssa. Myös 60:n pelaajan turnaustapahtumia on huomattavasti helpompi järjestää, kuin sadan pelaajan.

Apex Legendsillä on loistava potentiaali esports-peliksi, mutta loppupeleissä lajin menestyksestä päättävät pelaajat. Ilman sitoutuneita pelaajia ei ole kilpapelipuoltakaan. Aika näyttää, jatkuuko pöhinä vielä julkaisuviikon jälkeen, vai päätyykö peli muiden battle royale -epäonnistujien joukkoon.

Katso Apex Legendsin traileri: