Microsoft avaa oven konsolien väliselle moninpelimahdollisuuksille

Konsolijätti on valmis keskustelemaan konsolien ja PC-versioiden yhteispelistä.

Microsoft on valmis keskustelemaan minkä tahansa pelinkehittäjän kanssa, joka haluaa sisällyttää peliinsä mahdollisuuden pelata moninpelejä yhdessä muillakin alustoilla kuin Xboxilla, kertoo Xboxin varajohtaja Mike Ybarra. Keskustelukutsu koskee ilmeisesti lähinnä Valven Steam-alustaa ja Nintendon konsoleita. Xboxin tavoitteena on mahdollistaa yhteismoninpelit muidenkin alustojen kuin Xboxin ja Windowsin välille.

Tässä on kyse lähinnä pelaajien mielihaluista ja siitä, kuinka saisimme tuotteemme kestämään pidempään alustallamme. Ei minua kiinnosta missä he pelaavat, minua kiinnostaa se, että ihmisillä on hauskaa pelatessaan, koska se olisi parempi koko videopelimarkkinalle”, Ybarra sanoo.

Kehittäjien ja kuluttajien vaatimukset ovat muuttuneet. Nykyään nämä ihmiset ajattelevat kaikkien pelaajiensa olevan yhtä suurta perhettä, joiden pitäisi saada leikkiä samassa altaassa.

Ybarran mukaan Microsoft on valmis keskustelemaan alustojen välisestä moninpelaamisesta, mikäli muutkin kehittäjät sitä haluavat. ”Valve ja Nintendo ovat käytännössä naapureitamme, joten jos pelinkehittäjät tulevat kanssamme keskustelemaan aiheesta, niin me olemme täysin avoimia sille.

Microsoftilla pidetään Minecraftin moninpelin yhtenäistämistä loistavana esimerkkinä siitä, kuinka konsolien välinen yhteispeli voisi toimia. Minecraftin moninpelissä PC-, Xbox One-, Switch- ja jopa mobiilipelaajat pääsevät pelaamaan samoja pelejä keskenään.

Asiasta uutisoi VG247.