”Mihinkään ei voi luottaa!” – Blizzardin viimeisimmät sotkut saavat tiukkaa kritiikkiä

Your Overwatch -kanava julkaisi puolen tunnin mittaisen analyysin viime päivien Overwatch 2 -uutisista.

05.11.2021

Maailman Overwatch-yhteisö huokaisi syvään, kun muutama päivä sitten tuli julki tietoja, että kauan odotettu Overwatch 2 myöhästyy jälleen. Peliä on odotettu julkaistavaksi ensi keväänä – olihan sitä jo esitelty esimerkiksi ammattipelaajien tähdittämän pelistriimin voimin – mutta kuinka ollakaan, Activision Blizzard kertoi osakkeenomistajille, että sekä Overwatch 2:n että Diablo 4:n julkaisu siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Jo aiemmin julkisuuteen oli tihkunut huhuja, että Overwatchin jatko-osaa päästäisiin pelaamaan vasta vuonna 2023.

Kuinkas tässä näin kävi? Siinäpä se, Blizzard kun on ollut pahamaineisen epämääräinen ja salaileva maineikkaan sankariräiskinnän jatko-osan suhteen. Kaikenlaisia Overwatch-asioita ahkerasti pähkäilevä Your Overwatch -kanava ei peitellyt harmistustaan ja pettymystään uutisen vuoksi.

”Toivottavasti yleisö alkaa jo ymmärtää, että kun Blizzardista on kysymys, mihinkään ei voi luottaa. Kun Blizzard antaa ymmärtää jollain suunnalla yhtä asiaa, se sanookin toisaalla aivan muuta”, kanavaa hallinnoiva Freedo toteaa viitaten siihen, miten peliyhtiö oli reagoinut aikaisempiin viivästyshuhuihin. Kun aikataulumuutoksista alettiin kuiskia, Blizzard kuittasi asian ilmoittamalla, että ensi vuoden Overwatch League -kausi pelattaisiin jatko-osan voimin. Nyt kuitenkin tuli julki, että pelin julkaiseminen viivästyy.

Sotkuinen tilanne siis näyttää siltä, että Overwatch Leaguessa ammattilaispelaajat pelaavat ensi vuonna Overwatch 2:n säännöillä ja hahmoilla, mutta miten se on oikein mahdollista, jos koko peliä ei ole saatu valmiiksi? Ja jos se jotenkin on mahdollista, mitä järkeä siinä on, että ammattipelaajat pelaavat peliä, mitä suuri yleisö ei pääse kokeilemaan vielä pitkään aikaan? Mitä enemmän koko hässäkkää miettii, sitä vahvemmin tulee mieleen, että tarjolla on vain huonoja vaihtoehtoja.

Katso koko pitkä Your Overwatchin analyysi alta. Mukana on myös pohdintaa siitä, miten Jeff Kaplanin yhtäkkinen lähtö kehittäjätiimistä liittyy tähän kaikkeen – tai Blizzardin muihin henkilöstösotkuihin, joita on viime aikoina käsitelty taajaan mediassa. Eittämättä Kaplanin kaltaisen gurun nopea poistuminen tuntui todella kummalliselta, ja kuten Freedo toteaa, eroamisesta saattaa hyvinkin tulla vielä uusia tietoja julki.

Lisää luettavaa