Mies ampui ystävänsä kuoliaaksi pelisession aikana syntyneen riidan vuoksi

Brutaaleja uutisia kantautuu taas Yhdysvalloista.

23.12.2021

Tässäpä harvinaisen surullinen esimerkki siitä, miten voi käydä, jos pelisession aikana tunteet kuumentuvat liikaa. The Columbian -lehti uutisoi tapauksesta, jossa Yhdysvaltain Washingtonin osavaltiossa sijaitsevassa Vancouverissa 36-vuotias mies tunnusti ampuneensa kuoliaaksi ystävänsä peliriidan vuoksi.

12.12. tapahtunut murhenäytelmä sai alkunsa, kun ampuja, 34-vuotias uhri ja Diablo 2 -sessioon osallistunut kolmas mies saivat peliinsä kutsumattoman vieraan. Tämä random-pelaaja varasti kolmikon nenän edestä harvinaisen pelivarusteen, mikä sai uhrin hermostumaan. Tämä oli luullut, että sessio olisi yksityinen, ja jupakan jälkeen hän alkoi sättiä ystäväänsä pelichatin välityksellä.

Sekä uhri että ampuja asuivat ampujan vanhempien kotona, vaikkakin eri rakennuksissa. Ampuja hermostui lopulta minuutteja kestäneeseen raivokohtaukseen ja varoitti, että kaverille kävisi kohta huonosti. Hän ryhtyi sanoista tekoihin, otti pelipöytänsä vierestä aseen ja suuntasi tilan päärakennukseen ammuskellen matkalla ilmaan. Pian myös uhri saapui paikalle, ja saamastaan uhkauksesta hermostuneena hän alkoi lähestyä ampujaa. Silloin laukaus kajahti ja uhri sai surmansa.

Tapausta tutkineet viranomaiset kysyivät ampujalta, miksi tämä säilytti asettaan heti pelipöydän vieressä. ”Miksi ei? Tämähän on Amerikka”, kuului vastaus. Mitäpä tuohon lisäämään.

Lisää luettavaa