Mielipide: Tässä fantasia-asiassa uuden konsolisukupolven lanseeraus epäonnistui täydellisesti

02.02.2014

Xbox Onen virallista suomijulkaisua odotellaan vielä, mutta PS4 on ollut asunnossani kovassa käytössä. NBA 2K14 on minulle yksi kaikkien aikojen urheilupelejä, ja olen tahkonnut sitä aivan liikaa. Myös täysin takavasemmalta tullut Pinball Arcade -flipperisimulaatio on ollut huippuviihdettä.

Niin PS4 kuin Xbox Onekin kärsivät kuitenkin yhdestä pahasta puutteesta. Kummallakaan konsolilla ei ole nähty minkäänlaista huippuhyvää roolipeliä.

Roolipelit tekevät konsolin. Tällä hetkellä nin Sonyn kuin Microsoftinkin laitteelta puuttuu peli, jonka fantasiamaailmaan voi uppoutua kymmeniksi tunneiksi ja jonka pelaaminen tuntuisi eeppiselta matkalta mielikuvituksen takamaille. Julkaisupelit ja sitä seuranneet kuukaudet ovat tuoneet meille urheilua, räiskintää ja sympaattisia pikkupelejä. Niissä ei tietenkään ole mitään pahaa, mutta tarjonta on ollut yllätyksetöntä ja mautonta.

Elder Scrolls V: Skyrim oli roolipeli, joka houkutteli puoleensa niin hc-pelaajia kuin kasuaalikonsolistejakin. The Witcher 3:lla sekä Elder Scrolls Onlinella on isot saappaat täytettävänään.

Jarkko Fräntilä

Lisää luettavaa