Mielipide: Playstation 4 Neo ja Xbox One S ovat törkeitä loukkauksia vanhoja asiakkaita kohtaan

16.06.2016

Microsoft ja Sony ovat nyt molemmat tosissaan lähteneet mukaan kilpavarusteluun. Tehokkaampaa rautaa pusketaan markkinoille kovaa kyytiä, mutta missä on kiitos vanhoille kuluttajille?

Ajatus tutun konsolin tehokkaammasta versiosta on puistattava. Sillä palkitaan ja houkutellaan ehkäpä uusia asiakkaita, mutta entäpäs ne kuluttajat, jotka ovat hypänneet bandwagoniin jo ensimmäisenä päivänä? Miksi olisi oikein, että suuret pelikonsolivalmistajat työntävät ulos uusia konsoliversioita, jotka saavat pelit näyttämään paremmilta? Voimmeko enää tulevaisuudessa luottaa sitä vähää trailereihin tai pelikuviin? Miksi asioista pitää tehdä näin monimutkaisia?

Sinänsä täytyy tietystikin ymmärtää, että tekniikka kehittyy nopeasti ja konsolien teoreettinen graafinen maksimi on koko ajan kauempana markkinoiden tiukimman raudan potentiaalista. Siltikin Microsoftin ja Sonyn pitäisi olla varuillaan näiden päivitystensä ja uusien konsoliensa kanssa, sillä esimerkiksi vuoden pari julkaisun jälkeen konsolikyytiin hypänneet eivät ole ehtineet nauttia laitteistaan vielä kovinkaan kauan.

Onneksi sentään Project Scorpion kaltainen suurempi konsolipäivitys näyttäisi olevan vielä hamassa tulevaisuudessa.

Lisää luettavaa