Mielipide: Naispelaajat ymmärtävät GTA V -peliä ja sen naiskuvaa moraalihysteerikkoja paremmin

24.09.2013

NPR-radiokanava haastatteli neljää naispuolista pelaajaa heidän GTA V -kokemuksistaan. Eräs heistä rakastaa pelin antamia mahdollisuuksia kruisailla pitkin katuja ja kuunnella loistavaa musiikkia samaan aikaan. Mashable-saitin toimittaja kertoo pelin olevan yksinkertaisesti hauska.

Samaa mieltä on Karen Price, 43-vuotias pelin fani.

– Kun pääsen kotiini laitan konsolin päälle, varastan auton, ajan sillä ihmisten yli ja varastan heidän rahansa. Se on kuin roolileikki.

Ystäväpiiristäni löytyy neljä naista, jotka pelaavat tälläkin hetkellä GTA V -peliä. He kaikki rakastavat sitä. Heistä kukaan ei ole arvostellut pelin naiskuvaa millään tavoin, vaan he kaikki ymmärtävät kyseessä olevan viihdetuotteen, joka toimii oman universuminsa lakien mukaan. Aivan kuten radiokanavan haastattelemat naispuoliset pelaajat hekin ovat sitä mieltä, että GTA V on viihdyttävä peli, ja hysteria sen ympärillä on turhaa.

Kuten niin usein kohutapauksissa, kohdetta eli tässä tapauksessa GTA V -peliä tutkaillaan hysteerikkojen toimesta suurennuslasin läpi.

Olisiko kuitenkin parempi, että pelaajat vain makoilisivat nojatuolissaan ja nauttisivat pelistä sellaisena kuin se on tarkoitettukin: hyvällä tavalla aivottomana viihteenä ja leikkikenttänä, jonka maailmaan uppoutuu tuntikausiksi – ja jonka pääasiallinen tehtävä on hauskuuttaa ja viihdyttää ihmisiä?

Haastattelun kuulet alta.

Jarkko Fräntilä

Lisää luettavaa