Mielipide: Klassisten pelisankareiden tilanne on mielenkiintoinen – yksi ei jaksa kiinnostaa, toinen menee outoon suuntaan ja kolmas elää hurmiollista aikaa

19.03.2017

Tämä kirjoitus käsittelee legendaaristen pelihahmojen, Crash Bandicootin, Super Marion ja Sonic the Hedgehogin nykytilaa ja -tilannetta.

Kaikki näistä sankareista ovat aloittaneet hieman eri aikaan, mutta ovat epäilemättä Sonyn, Nintendon ja Segan maskotteja, joskin Crash on esiintynyt useiden alkuperäisen sarjan ulkopuolisten pelien myötä myös monilla muilla laitteilla.

Super Mario

Aloitetaanpa Super Mariosta. Hahmo esiintyi ensimmäistä kertaa täysin omassa pelistään vuonna 1985. Vanha Super Mario Bros. tunnistetaan edelleen ikonisista ensimmäisistä tasoistaan, hauskasta musiikistaan ja alati väärässä linnassa olevasta prinsessastaan. Sen koommin hahmo on saanut 3D-versioita sekä Paper Marion kaltaisia hieman erikoisempia seikkailuita ja synnyttänyt melkoisen suositut tappelipeli ja karting-sarjatkin.

Tällä hetkellä putkimies odottaa seuraavaa esiintymistään Switchin uudessa pelissä, jossa hahmo astuu ensimmäistä kertaa ikään kuin oikeiden ihmisten maailmaan. Moni on ollut huolissaan tästä niin sanotusta Mario Goes GTA -ilmiöstä, josta on tehty huvittavaa pilavideotakin.

Sonic the Hedgehog

Sonic-hahmo on elänyt monen vuoden ajan melkoista alennustilaa. Siinä vaiheessa kun Sega lopetti konsolien valmistuksen, on pelien taso laskenut kuin se kuuluisa lehmän häntä tekee. Hahmo aloitti vuonna 1991 Sega Mega Drivella ja tuli tuolloin tunnetuksi kiistämättömästä viileydestään ja poikkeavasta ulkonäöstään – etenkin siiliksi. Sittemmin hahmo on saanut muun muassa useita televisiosarjoja sekä Sonic R:n ja Sonic All Stars Racingin kaltaisia ”autopelejä”.

Viime vuosina keskinkertaisissa peleissä ryvettyneestä Sonicista on tulossa kaksikin uutta peliä – toinen 2D- ja toinen 3D-peli. Suurenmoisena vanhana Sonic-faninakaan valitettavasti ole kummastakaan näistä peleistä kovinkaan innoissani. Sonicin ongelma on se, että hahmon edesottamukset ovat aina perustuneet kovaan nopeuteen. Uuden Sonic Forces -pelin trailerin nopeus näyttää kuitenkin lähinnä häiritsevältä – miksi haluaisin enää vuonna 2017 paahtaa silmitöntä nopeutta lävitse pelimaisemien, kun voin toisissa peleissä tutkiskella rauhassa pelimaailmoja? 2D-pelaaminen ei myöskään juurikaan jaksa kiinnostaa enää, eivätkä ruudun ulkopuolelta vastaan tulevat piikit ja muut vaarat oikein toimi enää nykypäivänä. Toivon kuitenkin, että hahmo lähtisi uuteen nousuun.

Suosittelen muuten kaikille pelien ystäville tätä hauskaa sarjaa, joka pyörii Nelosella tällä hetkellä!

Crash Bandicoot

Hauska pussimäyrä on näistä hahmoista ainoa, joka ei ole ehtinyt esiintyä niin laajassa määrässä oheistuotteita ja pelejä – onhan hahmo nähnyt päivänvalon ”vasta” vuonna 1996. Hahmon maailmaa ei ole siis aivan yhtä paljon tutkittu, mutta toisaalta fokus on pysynyt tiukempana itse peleissä. Myös Crash on tosin saanut oman ajopelisarjansa sekä partypelinsä. Täytyy tosin myöntää, että koska olen itse hankkinut ensimmäisen Playstation-konsolini vasta myöhään, niin en hirveän paljon hahmoa tunne.

Sen olen viime kuukausina huomannut, että Crashin ympärillä pyörii melkoinen kulttiseuranta. Tulossa olevaa trilogiaa odotetaan todella kovasti, minkä lisäksi uudellekin seikkailulle olisi epäilemättä kysyntää. Eniten minulla on kokemusta erinomaisesta Crash Team Racingistä, mutta uutena PS4-fanina alkuperäisen trilogian hankkiminen itselle ennen pitkää vaikuttaisi selviöltä.

Mitä mieltä sinä olet? Mikä on näiden hahmojen tilanne vuonna 2017? Kommentoi vaikkapa Tiltin Facebookissa!

Lisää luettavaa