Mielipide: Final Fantasy XV:n uunituore demo on sietämättömän lyhyt maistiainen upeasta pelistä

Ensin hyvät uutiset: Final Fantasy XV on saanut tänään uuden demon, joka on kaiken kansan ladattavissa PlayStationin ja Xboxin pelikaupoista.

Sitten huonot uutiset: Demo on todella lyhyt.

FF XV:n Platinum Demo ei ole aivan perinteinen demo, vaan pikemminkin itsenäinen intro, eikä se tule sisältymään syyskuussa ilmestyvään pääpeliin. Platinum Demossa pelaajat astuvat pelin päähenkilön Noctisin saappaisiin tämän ollessa vasta lapsi ja pääsevät seikkailemaan hänen unissaan.

Noctisin oppaana toimii jo Final Fantasy V:stä tuttu Carbuncle, joka näyttää uudessa pelissä sietämättömän söpöltä, jättiläiskorvaiselta ketulta. Carbuncle kommunikoi Noctisin kanssa nykyaikaisesti tekstiviesteillä ja opastaa pelaajaa läpi unimaailman. Kylmiltään voisi ennustaa, että tämännäköisistä Carbuncle-leluista voisi tulla uuden FF-pelin fanien virallinen maskotti.

Vaikka demo on visuaalisesti upea, se ei vielä anna kovin kattavaa kuvaa lopullisesta pelistä. Noctis voi demossa keräillä ja käyttää muutamia eri aseita ja taikakykyjä, sekä muuttaa muotoaan, mutta esimerkiksi eri aseiden hyviä ja huonoja puolia ei näin pienellä vilkaisulla pysty juuri arvioimaan.

Demon vihollisina toimii muutama erityyppinen Nightmare-mörkki, jotka käytännössä päihittää pitämällä hyökkäysnappia pohjassa. Suurempi loppuvastustaja tarjoaa jo hieman enemmän haastetta, mutta mitään taktikointia senkään kukistaminen ei vaadi. Taistelujärjestelmä vaikuttaa tällä näytöllä oikein sulavalta, mutta demon taistelut ovat niin köykäisiä, että sitäkin on hankala arvioida.

Parasta Platinum Demossa on sen tunnelma, musiikki ja visuaalinen ulkoasu, jotka lupaavat syksyn Final Fantasy -julkaisusta todella vaikuttavaa pelikokemusta. Lähinnä demon onkin selvästi tarkoitus vain kiusoitella tulevasta, eikä tarjota kunnon maistiaista siitä.

Alla olevalta videolta saat kattavan kuvan siitä, mitä Platinum Demolla on tarjottavanaan. Ilmainen demo kannattaa pelata läpi jo siksi, että vain sen läpäisseet pelaajat saavat Carbunclen mukaan lopulliseen peliin.

Lisää luettavaa