Microsoftin pahamaineinen naisia vihaava ja rasistinen tekoälybotti pomppasi yllättäen pystyyn ja jatkoi kaaoksen kylvämistä

30.03.2016

Viime viikolla uutisoimme Microsoftin Twitteriin luomasta chatbotista, jonka oli määrä generoida twiittejä lennosta sen perusteella, mitä sille twiitattiin ja niin edespäin. Oli botin toimintaperiaate ja algoritmi mikä tahansa, pelaajat saivat Tay-nimisen botin aivan käsittämättömän sekaisin saman tien, eikä Microsoftin auttanut muu kuin lopettaa kokeensa saman tien.

Tänään Tay ilmeisesti jostain kumman syystä heräsi tai herätettiin hetkeksi taas henkiin. Tälläkään kertaa homma ei kuitenkaan mennyt ihan putkeen, vaan lirisi sen suuaukosta autuaasti ohi. Tay nimittäin twiittaili ja uudelleen-twiittaili viestiä omasta nopeudestaan ja levontarpeestaan.

Parhaimmillaan botin twiittien määrä kohosi 100 000 twiittiin, mutta lopulta tilin asetuksia muutettiin niin, että botin päivitykset eivät näy julkisesti, vaan ainoastaan lähipiirille. Oliko tämä Microsoftin vai Twitterin varatoimenpide – mene ja tiedä.

Lisää luettavaa