Microsoft varmisti Xbox Series X:stä liikkuneet huhut todeksi – tämä kaikki konsolista tiedetään

Xbox-pomo vahvisti liudan yksityiskohtia uuden Xbox-konsolin tiimoilta.

Xbox-pomo Phil Spencer on paljastanut tarkempia lisätietoja Xbox Series X -konsolista ja sen tehoista.

Tuoreessa blogitekstissään Spencer kertaa konsolin olevan varusteltu AMD:n kanssa räätälöidyllä RDNA 2 -arkkitehtuurin näytönohjaimella, minkä lisäksi sen on vahvistettu jylläävän raportoidun mukaisesti 12 teraflopsin laskentateholla. Graafista suorituskykyä uudella Xboxilla siis riittää verrattuna esimerkiksi alkuperäisen Xbox Onen markkinoilla korvanneeseen Xbox One S -konsoliin (1.4 teraflopsia) kuin sitä tehokkaampaan Xbox One X -malliin (6 teraflopsia).

Muista rautapuolen herkuista mainitaan tietysti myös monet aiemmin vahvistetut yksityiskohdat, kuten AMD:n Zen 2 -suoritinarkkitehtuuri, pitkille latausajoille hyvästit heittävä SSD-kovalevy, raytracing-teknologia sekä tuki 8K-resoluutiolle ja 120 kuvan ruudunpäivitykselle.

Kirjoituksessa nostetaan esiin myös uusi Smart Delivery -teknologia, jonka ansiosta esimerkiksi Halo: Infinite ja muut sekä Xbox One- että Xbox Series X -konsolille julkaistavat nimikkeet toimivat molemmilla alustoilla ilman, että samaa peliä tarvitsisi lähteä hankkimaan kahdesti.

Kirsikkana kakun päälle Spencer muistutteli konsolin taaksepäinyhteensopivuudesta, jonka kerrotaan tukevan niin alkuperäisen Xboxin, Xbox 360:n kuin Xbox Onen pelejä. Lisäksi pelien on mainittu ottavan nyt myös täyden hyödyn Xbox Series X:n lisätehoista ilman erillisiä kehittäjiltä vaadittavia – ja Xbox One X:ltä tuttuja – Enhanced-päivittelyjä.