Microsoft sulki menestyneen pelistudion – Odotetun toimintaroolipelin kehitys jäihin

Erittäin huonoja uutisia Fable Legends -toimintaroolipeliä odottaville: Microsoft on päättänyt sulkea peliä kehittävän Lionhead Studiosin ja jäädyttää pelin kehityksen.

Yllätyspäätöksestä raportoi Ars Technica, jonka mukaan Microsoftin päätöksestä kerrottiin Xboxin uutisblogissa toissapäivänä. Microsoft kertoo yksinkertaisesti, että se on päättänyt lakkauttaa Fable Legendsin kehityksen ja keskustelee parhaillaan Lionhead Studiosin kanssa studion lopettamisesta. Lionheadin lisäksi Microsoft sulkee myös tanskalaisen Press Play Studiosin.

Brittiläinen Lionhead Studios perustettiin vuonna 1996, ja studio tunnetaan paitsi Fable-sarjasta, myös Black & White -peleistä. Studiolla on noin sata työntekijää.

”Nämä muutokset tulevat voimaan Microsoft Studiosin keskittäessä sijoituksiaan ja kehitystään niihin peleihin ja franchiseihin, joita fanit pitävät kiinnostavimpina ja haluavat pelata,” Microsoftin uutisessa kerrotaan.

Eli toisin sanoen Microsoft keskittää voimavarojaan suuriin peleihin ja pelisarjoihin pienten kehittäjien kustannuksella.

Lisää luettavaa