Microsoft-pomo lupailee Xbox Onelle ”historiaa tehnyttä peliä” – luvassa kaikkien aikojen vedätys?

23.05.2013

Aina kun jotain uutta julkaistaan, hypekoneisto lähtee välillä totaalisesti käsistä. Microsoft Studiosin varatoimitusjohtaja Phil Spencer kertoi Polygonille antamassaan haastattelussa, että 27 vuotta pystyssä ollut Rare-pelistudio olisi palaamassa kuvioihin ”historiallisella” pelillään. Raren seuraavasta pelistä kuullaan lisätietoa tulevilla E3-pelimessuilla.

Netissä alettiin tietenkin spekuloimaan sillä, mikä pelisarja on kyseessä. Voisiko kyseessä olla Perfect Dark -peli – Perfect Darkhan oli Xbox 360:n julkaisutuotos? Vai kenties uusi Banjo-Kazooie, jonka pelisarjan viimeisin osa Xbox 360:llä oli mainettaan parempi seikkailu? Vai kenties legendaarinen Battletoads?

Oikea vastaus lienee huomattavasti tylsempi. Harva intoilija nimittäin näyttää muistavan tai tietävän, että Rare on tehnyt Xbox 360:lle myös kaksi Kinect Sports -kasuaalipeliä, jotka ovat molemmat myyneet miljoonia. Koska Xbox Onessa on sisäänrakennettu Kinect-järjestelmä, liikkeentunnistuspelejä on pakko tulla jo ensimmäisessä pelirintamassa huokuttelemaan kasuaalipelaajia.

Kinect-sensori toi ruudun edessä heilumisen suuren kansan tietoisuuteen, ja teki tällä tavoin ”historiaa”. Inhottavan todennäköinen mahdollisuus onkin, että legendaarisia Rare-pelisarjoja takaisin odottelevat joutuvat pettymään.

Lisää luettavaa