Metal Gear Solid -sarjan isä ei tuomitse GTA V:n brutaalia kidutuskohtausta – toteuttaa kuitenkin MGS V -pelin kidutuskohtauksen eri tavalla

20.09.2013

GTA V -pelin kidutuskohtaus on nostattunut pienimuotoisen myrskyn (HUOM: linkissä spoilerivaroitus). Monet pelaajat ovat pitäneet kidutuskohtausta erityisen rankkana siitä syystä, että siinä pelaaja joutuu kiduttamaan toista ihmistä – vaihtoehtoa ei ole, eikä tapahtumaa voi sivuuttaa millään tavoin.

Metal Gear Solid -sarjan isä Hideo Kojima on nyt kertonut Tokion pelimessuilla, kuinka Metal Gear Solid 5 -pelin kidutuskohtaus tulee olemaan ainoastaan pelin välivideo, eikä pelaaja itse voi ottaa osaa kidutukseen ohjaimensa avulla.

– Mikäli väkivaltainen kohtaus on tärkeä pelin tunnelman kannalta ja se aiheuttaa pelaajassa täysin uudenlaisia tunnetiloja, on se ilman muuta laitettava peliin. Etenkin jos eräs pelihahmon syistä tämän tekemiin asioihin on kosto (kuten Metal Gear Solid 5:ssä).

Metal Gear Solid -sarjan päähahmot ovat itsekin olleet kidutuksen kohteena monen monituista kertaa pelisarjan Ocelot-hahmon toimesta.

– Ocelot on kiduttanut Metal Gear -peleissä pelaajan ohjaamia hahmoja niin monta kertaa, että välillä minusta tuntuu kuin itse olisin vastuussa siitä, että peleissä on tätä nykyä kidutuskohtauksia, Kojima vitsaili.

Lisää luettavaa