Menestyspelin kehittäjä harmissaan piraateista – varoittaa, että tällä menolla ei jatkoa tipu

PC-maailmassa piraatit mylläävät valtoimenaan, ja tästä on nyt joutunut kärsimään tuoreen The Witness -pelin kehittäjä Jonathan Blow’kin.

Toisen menestyspelinsä Braidin kanssa Blow julkaisi pelistä jakoon myös hajallisia ja kesken jääviä versioita turhauttaakseen piraatteja, mutta tällä kertaa hänellä ei ilmeisesti ollut aikaa siihen. Nykypäivänä tällainen epäkelpojen versioiden jakaminen itse on suosittua, koska kuten tiedämme, yksi mätä omena pilaa koko korin.

Blow on mielissään pelinsä suosiosta, mutta harmissaan piratoinnin määrästä.

Näyttää siltä, että The Witness on #1 peli eräällä suositulla torrent-sivustolla. Tämä ei valitettavasti anna meille varoja uuden pelin tekemiseen! 🙁”, Blow twiittasi.

Olen iloinen, että monet pääsevät kokemaan tämän pelin! Mutta samalla haluaisin voida tehdä jatkossa lisääkin pelejä! Ei mulla muuta.

Screen Shot 2016-01-30 at 12.16.09

Jotkut Twitterissä vastailivat Blow’lle siitä, kuinka 40 dollarin hintalappu saattaa olla yksi syy pelin piratoimiseen. Blow kuitenkin kiisti tämän todeten, että vain 10 dollaria maksaneella Braidilla oli samankaltaisia ongelmia. Ja samankaltaisia ongelmia on ollut myös 5 dollarin Monument Valley -kännykkäpelilläkin viime aikoina – siitäkin ainoastaan 5 prosenttia pelaajista maksoi, kun taas 95 prosenttia otti sen ilmaiseksi.

Tämän lisäksi Blow twiittasi myös harmistuksensa siihen, kuinka pelaajat nykypäivänä menevät liian aikaisin foorumeille, jos he eivät keksi, miten päästä eteenpäin pelissä.

Huomaan, kuinka moni ihminen menee foorumeille heti, jos he eivät keksi miten päästä eteenpäin. Älkää tehkö niin! Se tekee kokemuksestanne paljon huonomman.

Olette fiksuja, pystytte kyllä ratkomaan pulmat! Jos ette keksi mitään nyt, antakaa asian hautua yön yli. Käykää kävelyllä. Katsokaa hyvä elokuva tai menkää tekemään ratkaisemaan jokin toinen puzzle!

Screen Shot 2016-01-30 at 12.23.52

Muistakaa nyt Tiltin lukijatkin, että myös pelintekijöiden tulee syödä ja on arvoa silläkin, että maksaa jostain sellaisesta, josta pitää ja joka tuo lisäsisältöä elämään.