Maailman kuuluisin etsivä palaa ensi vuonna suuremmissa puitteissa

Seuravasta Sherlock Holmes -seikkailupelistä lupaillaan suuremman luokan julkaisua.

Perinteisten seikkailupelien ystävillä on jälleen jotain odotettavaa. Julkaisija Bigben Interactive on nimittäin paljastanut julkaisevansa seuraavan Frogware-studion kehittämän Sherlock Holmes -pelin jo ensi vuonna, kertoo DSOG.

Tarkkaa julkaisupäivää tai edes nimeä ei seuraavalle Sherlock Holmes pelille ole vielä tiedossa, mutta Bigbenin mukaan peli tulee olemaan suurempi kuin sarjan edelliset osat.

”Analysoimme fanien kommentteja ja tarpeita. Pystyäksemme vastaamaan niihin, meillä täytyy olla kunnianhimoa tuoda peli paljon korkeammalle tasolle kuin edeltäjänsä,” kommentoi Bigben Groupin ohjelmistojohtaja Benoît Clerc. ”Haluamme tarjota kaikille seikkailun ystäville poikkeuksellisen laadukkaan pelin, johon tullaan vielä viittamaan genren historiassa.”

Ensi vuonna ilmeistyvä Sherlock Holmes peli on jo kahdeksas pääpeli Frogwaren kehittämässä sarjassa. Ensimmäinen peli Sherlock Holmes. The Mystery of the Mummy ilmestyi jo vuonna 2002, ja tuorein osa Sherlock Holmes: Crimes and Punishments vasta viime syksynä. Edelliset kolme peliä on julkaistu PC:n lisäksi myös konsoleilla, ja lisäksi Holmes on seikkaillut muutamassa spin-off -pelissä Nintendo DS:n puolella.

Kaikkiaan Frogwaren Sherlock Holmes -pelit ovat myyneet yli viisi miljoonaa kappaletta, joten maailman kuuluisimmalla etsivällä tuntuu tosiaan riittävän faneja. Hahmosta 2000-luvulla ilmestyneet Hollywood-elokuvat, sekä suuren suosion saavuttanut brittiläinen tv-sarja lienevät vaikuttaneet positiviisesti myös pelien myyntilukuihin, vaikkei kyse mistään lisenssipeleistä olekaan.