Luvassa verta ja suolenpätkiä – Klassisista klassissin kauhuleffasarja kääntyy peliksi!

Friday the 13th -elokuvat saavat oman videopelin, mutta kyse ei ole perinteisestä lisenssipelistä.

Klassisten slasher-leffojen ystäville koittaaa pian kissanpäivät, sillä Gun Media on julkistanut kehitteillä olevan Friday the 13th -videopelin. Perjantai 13. päivä -elokuvasarjaan perustuvaa peliä kehitetään PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Kyseessä ei kuitenkaan ole Until Dawnin kaltainen tarinallinen kauhupeli, vaan jotakin asteen omaperäisempää. Firday the 13th The Game on nimittäin asymmetrinen moninpeli, jossa yksi pelaajista pelaa kuolemattomalla sarjamurhaaja Jason Voorheesilla ja muut pelaajat hänen tulevilla uhreillaan. ”Semi-avoimeen maailmaan” sijoittuvassa pelissä seikkaillaan alkuperäisten leffojen tapaan Camp Crystal Laken maisemissa, ja tehtävänä on tietysti tappaa tai selvitä hengissä.

Vaikka Friday the 13th on tunnettu ja ikoninen kauhuleffasarja, etsitään pelille kuitenkin rahoitusta Kickstarterissa. Syy löytyy pelin kehityshistoriasta. Gun Media ei nimittäin lähtenyt kehittämään peli virallisena Friday the 13th -pelinä, vaan se oli alunperin nimeltään Slasher Vol. 1: Summer Camp.

Kaikki kuitenkin muuttui kun alkuperäisen Friday the 13th -leffan ohjaaja-tuottaja Sean S. Cunningham sai vihiä projektista. Cunningham otti omatoimisesti yhteyttä tekijöihin ja oli muutaman tapaamisen jälkeen valmis antamaan leffasarjan lisenssin pelikehittäjien käyttöön. Gun Media onnistui siis vakuuttamaan Cunninghamin, mikä valaa uskoa siihen, että nyt on tekeillä jotain oikeasti kelvollista.

Slasher-klassikon ystävien ei myöskään kannata huolehtia siitä, että peli olisi turhan sisäsiisti. Tekijät nimittäin välttävät perinteistä julkaisudiiliä siksi, että ”väkivalta, gore ja alastomuus on välttämättömiä.” Kehittäjät lupaavatkin todella veristä pelikokemusta, joka on uskollinen alkuperäisille elokuville.

Friday the 13th The Gamen Kickstarter-kampanja on nyt alkanut ja tavoitteena on 700 000 dollarin minimibudjetti. Yksinpelimoodia ei peliin ole toistaiseksi suunnitteilla, mutta Gamespotin mukaan tekijät ovat valmiita harkitsemaan sitä, mikäli joukkorahoitus poikii ylimääräistä. Alta voit katsoa pelin virallisen julkistustrailerin.

Lisää luettavaa