Warnerin uusi leffaprojekti enteilee tylsää säikyttelykauhua ja jälleen yhtä surkeaa videopelileffaa

Five Nights at Freddy's -kauhupelisarjasta suunnitellaan Hollywood-elokuvaa.

Five Nights at Freddy’s on kiistatta jonkin sortin ilmiö. Pienimuotoinen kauhupelisarja nousi huikean suosituksi pelaajien stream-videoiden myötä, ja alkuperäinen peli on saanut alle vuodessa jo kolme jatko-osaakin. Five Night’s at Freddy’s ei siis ole pelinä vailla meriittejä, mutta tarvitseeko siitä silti tehdä elokuvaa?

Ilmeisesti Warner Brosin mielestä tarvitsee. Studio on nimittäin palkannut Gil Kenanin ohjaamaan pelistä live action -elokuvan. Kenan tunnetaan toukokuussa Suomessakin ensi-iltansa saaneesta Poltergeist-uusintaversiosta, joka ei vakuuttanut sen paremmin kriitikoita kuin katsojiakaan, sekä vuoden 2006 keskinkertaisesta animaatiosta Monsteritalo.

Kenan kirjoittaa käsikirjoituksen yhdessä Tyler Burton Smithin kanssa, joka on kirjoittanut aiemmin lähinnä videopelejä. Sekään ei povaa hyvää elokuvalle, vaikka mies näyttääkin työskennelleen myös Remedyn tulevan Quantum Breakin parissa.

Kuten asiasta raportoiva Bloody Disgusting huomauttaa, on kyseessä selkeästi esiteineille suunnatusta kauhuelokuvasta, mutta riittääkö genrelle poikkeuksellinen kohdeyleisö perusteeksi tehdä pelistä elokuvaa? Kun Five Nights at Freddy’s -pelistä poistetaan pelillinen ulottuvuus, eli pelaajan oma kokemusmaailma, eikö jäljelle jää pelkkää jump scare -pelottelua nukeilla, joita tuskin kukaan pystyy ottamaan vakavasti valkokankaalla?

Aika näyttää, tuleeko projektista mitään muuta kuin peruspotaskaa Hollywood-kauhua, mutta tuskinpa fanienkaan kannattaa siltä paljon odottaa.

Lisää luettavaa