Arviossa Five Nights at Freddy’s 2 – ”nerokas ja yksi pelottavimmista peleistä koskaan”

04.12.2014

Lastenkutsuja järjestävä pizzeria kivoine eläinhahmoineen on harvinainen tapahtumapaikka pelille. Five Nights at Freddy’s 2 sijoittuu kuitenkin juuri tällaiseen ympäristöön ja pelaaja on palkattu firman yövartijaksi. Pizzeria ei ehkä ole rikollisten ykköskohde, mutta jo ensimmäisen yön aikana käy selväksi, että liikkeellä on jotain rosvojakin pelottavampaa. Animatroniikkaa sisältävät ja lapsia päivisin hauskuuttavat hahmot näyttävät nimittäin yöllä varsin hyytäviltä ja mikä pahinta… ne kärsivät pienistä ongelmista.

Pelin pyörähtäessä käyntiin pelaaja istutetaan yövartijan koppiin, josta pystyy kameroiden avulla tarkkailemaan koko pizzeriaa. Ei siis juoksemista ja räiskintää, vaan pelaaja seuraa tapahtumia useimmiten varsin passiivisesti kameroiden välityksellä. Ainoat varusteet ovat eri huoneissa olevat lamput ja nallekarhunaamari, joiden avulla pyritään hämäämään yössä liikkuvia robotteja ja selviytymään seuraavaan yöhön. Pizzeria on yöllä niukasti valaistu, joten lampun sytyttäminen paljastaa jokaisesta paikasta hieman enemmän ja usein juuri varjoissa ovat ne kaikkein jännimmät asiat. Harmi vain, että lampun paristotkin ovat vähän heikkokestoisia. Säästä sähköä!

Pelin atmosfääri on alusta loppuun upea. Kaikki näyttää vähän vinksahtaneelta, käytäviltä kuuluu epämääräistä mekkalaa, vinkkejä tarjoavat rätisevät puhelinsoitot pohjustavat tulevaa ja jo valikon ilmestyessä ruudulle on selvää, että nyt ollaan jännän äärellä. Harmi vain, että yövartijan pesti ei ole kovin pitkäikäinen homma. Peli on lyhyt.

Five Nights at Freddy’s 2 on yksinkertaisuudessaan nerokas ja yksi pelottavimmista peleistä koskaan. Pelaajan seuraillessa kameroitaan ja nallukkaisten lähestyessä yövartijan huonetta tunnelma muuttuu hyvin ahdistavaksi. Jos kaikki menee pieleen, on heikompihermoisella pelaajalla köntsät housuissa. Ja muuten – älä unohda virittää soittorasiaa.

KEHITTÄJÄ
Scott Cawthon

JULKAISIJA
Scott Cawthon

TESTATTU
PC

MUUT ALUSTAT

ARVOSTELIJA
MIKKO MATILAINEN

IKÄSUOSITUS
18

PELAAJIA
1

PLUSSAT
OIKEASTI PELOTTAVA

MIINUKSET
LYHYT

PÄÄSTÖTODISTUS
Yksi pelottavimmista peleistä koskaan.

ARVOSANA
9

LAJITYYPPI
Ongelmanratkaisu

JULKAISUPÄIVÄ
10.11.2014

Lisää luettavaa