Legendaarinen puzzle-peli muuttuu tv-sarjaksi alkuperäisten tekijöiden avustuksella

Hulu tuottaa tv-sarjan ysäriklassikko Mystistä.

Vuonna 1993 julkaistu Myst oli aikoinaan suuri hitti, joka piti hallussaan myydyimmän PC-pelin titteliä aina vuoteen 2002 asti, jolloin The Sims ylitti sen myynneissä. Eipä siis ihme, että franchisella on nykyäänkin vielä arvoa ja sen pohjalta kannattaa lähteä tekemään uusia tulkintoja.

Eurogamerin mukaan Mystistä onkin tekeillä tv-sarja, jonka tuottaa yhdysvaltalainen suoratoistopalvelu Hulu. Sarjan tuottajana toimii Matt Tolmach, joka on tuottanut muun muassa uudet The Amazing Spider-Man -leffat, ja käsikirjoituksesta vastaa puolestaan Evan Daugherty, joka on kirjoittanut muun muassa Snow White and the Huntsman (2012) ja Divergent (2014) -leffat.

Josko tekijät eivät nyt vielä aivan vakuutakaan, niin positiivista on se, että alkuperäisen Mystin kehittäjät ovat jossakin roolissa avustamassa tuotantoa. Veljekset Rand ja Robyn Miller ovat siis mukana projektissa, mutta sitä ei toki tiedetä, kuinka paljon vaikutusvaltaa heillä on lopputulokseen.

Myst tulee ilmeisesti keskittymään pelistä tutun saaren historiaan. Sen päähenkilö herää muistinmenetyksen jälkeen saarelta samaan tapaan kuin alkuperäisessä pelissäkin.

Peleihin perustuvat elokuvat ovat parhaimillaankin olleet vain keskinkertaisia tuotoksia, mutta toivokaamme, että tv-sarja onnistuisi paremmin. Niin kauan kuin Lostin käsikirjoittajat pysyvät kaukana tästä saaresta, on Mystillä toivoa.