Lähestulkoon jokaisesta räiskintäpelistä löytyvä, legendaarinen symboli poistuu peleistä – taustalla yllättävät tekijänoikeudet

17.01.2017

Jos olet pelannut räiskintäpelejä, niin olet varmasti huomannut, että pelaajan terveyttä esitetään tavallisesti muuan kuuluisalla symbolilla.

Tämä symboli on tietenkin niin sanotuista medkiteistä löytyvä punainen risti valkoisella taustalla. Nyt indie-peli Prison Architectin tekijät ovat joutuneet yllättäen ongelmiin käytettyään symbolia pelissään.

Introversion-pelifirmaan otti yhteyttä itse Iso-Britannian punainen risti, joka PC Gamerin mukaan huomautti, että symboli on itse asiassa Punainen risti -järjestön omaisuutta ja järjestö tahtoo suojella omaisuuttaan kaikelta mahdolliselta väärinkäytöltä.

 

Introversion saamassa sähköpostissa luki seuraavasti:

Jos punaista ristisymbolia tai vastaavia merkkejä käytetään mihin tahansa tarkoituksiin, välittämättä siitä kuinka hyödyllisiltä tai samantekeviltä ne saattavat vaikuttaa, kärsii merkin erityinen merkitys.

Punainen ristisymboli ja sitä vastaavat designit eivät ole yleisiä merkkejä ambulansseille, terveydenhoidolle, ensiavulle, sairaanhoidolle, hoitoalalle tai muille vastaaville asioille. Tämän lisäksi ne eivät myöskään ole merkkejä, joita tulee käyttää kaupallisissa yhteyksissä kuten mainoskampanjoissa tai tuotteissa.

Ei ole ihme, että Introversion-firma on tilanteesta harmissaan, sillä kyllä moisia punaisia ristejä on nähty varsin useissa elokuvissa ja peleissä aiemminkin. Toisaalta taas ilmeisesti esimerkiksi Halo ja jotkut muut pelisarjat ovat viime vuosina häivyttäneet punaiset ristit peleistään ja korvanneet ne esimerkiksi punaisin H-kirjaimin ja vastaavin.

Lisää luettavaa