K**ipäisyydellä ei ole rajoja – härskejä kloonipelejä pukkaa Microsoftin Windows Storeen

15.01.2014

Jonathan Blown suunnittelema Braid ilmestyi vuonna 2008, ja monet pitävät sitä yhä eräänä kaikkien aikojen peleistä. Braidissa leikiteltiin ajan käsityksellä, ja se oli ilmestymisvuotenaan huima trippi, jollaista ei ollut ennen nähty. Tänä päivänäkin se on yhä silkkaa neroutta, johon kannattaa tutustua mahdollisimman pian, mikäli peli ei ole vielä tuttu.

No, missä menestys, siellä kopioijat. Polygon uutisoi, kuinka Microsoftin kauppapaikalle on ilmestynyt ainakin kolme peliä, jotka kopioivat Braidilta kaiken aina graafisesta tyylistä pelihahmoon saakka. Kopioijat eivät ole jaksaneet sen kummemmin peitellä kopiointejaan, sillä pelien nimet ovat Breid, Brady’s Adventure sekä Braidy Jump.

Erityisesti artikkeli nostaa esiin hollantilaisen Vlambeer-studion, joka on tehnyt lukuisia pelejä, jotka ovat silkkoja kopioita omilla ansioillaan menestyneistä tuotoksista.

Meitä on moneen junaan.

Jonathan Blown seuraava peli The Witness ilmestyy PS4:lle tämän vuoden alkupuolella. Pelikuvaa siitä löydät alta, ja sen alta löydät mainion Blow-haastattelun, jossa hän kertoo pelistä ja sen tekemisestä.

 

Lisää luettavaa