Keskipohjalainen toimittaja teki pelin journalismista – toinen käsikirjoittaja koomikko Iikka Kivi

Local News with Cliff Rockslide vaikuttaa mielenkiintoiselta!

26.04.2023

Keskipohjalainen toimittaja Juho Kuorikoski on tehnyt Local News with Cliff Rockslide -nimisen pelin journalismista. Kuorikoski myöntää ammentaneensa peliin paljon omista kokemuksistaan journalismin parissa.

”Se on tietysti puhdasta sattumaa, että itse olen työskennellyt paikallislehdissä ja pelin pahis sattuu olemaan pikkukylän ainokaisen sanomalehden despoottinen päätoimittaja. Koska olen kotoisin Kaustiselta ja postilaatikkoon on aina kannettu Perhonjokilaakso-paikallislehti, tuntui luontevalta sijoittaa pelin tapahtumat kuvitteelliseen Butterfly Valleyn pikkukylään”, Kuorikoski kertoo tiedotteessa ja jatkaa pelissä olevan kuitenkin myös vakavamman kulman.

”Tässä ajassa valeuutiset ja disinformaatio aiheuttavat paljon ongelmia ja Cliff Rockslidessa käydään vitsailun ohessa läpi paljon journalismin oikeita periaatteita. Päähenkilö Cliff on koheltava vitsiniekka, mutta journalistina hän pyrkii aina tekemään mahdollisimman tarkkaa ja totuudenmukaista työtä.”

Aihevalinta antoi myös hyvän kehyksen käsitellä monia ajalle ominaisia ilmiöitä.

”Disinformaation ja politiikan kytkökset, sosiaalisen median pinnallisuus, kulttien nousu, ylikaupallistuminen ovat vain osa pelin sisältöä. Nämä ovat paitsi kiinnostavia aiheita, mutta niissä piilee myös paljon huumoria.”

Pelin toisena käsikirjoittajana on toiminut stand up -koomikko Iikka Kivi.

”Juho oli luonut mielenkiintoiset teemat, toimivan maailman ja pidettävät päähenkilöt, joten pääsin aloittamaan työt melkein valmiista pöydästä. Ammattikäsikirjoittajana minun työni oli tehostaa tarinaa, terävöittää henkilöitä ja ennen kaikkea kirjoittaa paljon lisää vitsejä”, Kivi kertoo.

Pelin visuaalisuuteen on haettu inspiraatiota 1990-luvun klassisista seikkailupeleistä. Matalan tarkkuuden peligrafiikkaa täydennetään taiteilija Kriina Rytkösen laatimilla hahmopotreteilla.

Metallimuusikko Marko Mäkinen teki pelin heviin kallellaan olevan musiikin.

”Molemmat säveltämäni kappaleet pyörivät saman teemariffin ympärillä, mutta eri kontekstit vaativat omat tulokulmansa. Ensimmäisenä kuultava biisi huokuu kasarin ja ysärin taitteen thrash metallia, kun taas jälkimmäinen edustaa modernimpaa, keskitempoista jyräystä”, Mäkinen kertoo.

Local News with Cliff Rockslide julkaistaan digitaalisena Nintendo Switch -konsolille 11. toukokuuta. Pelin ennakkotilaukset alkavat huomenna täällä konsolin digitaalisesta E-shop-verkkokaupasta.

Pelin julkaisee Oulussa toimiva Bonus Stage Publishing, ja sen on kehittänyt Horsefly Games.

 

Lisää luettavaa