Kannabis-applikaatio ryhtyi eSports-sponsoriksi – maailma muuttumassa suvaitsevampaan suntaan

20.10.2016

Super Smash Bros -eSports-turnaus Smash Summit 3 järjestetään Yhdysvalloissa Los Angelesissa. Nyt on ilmoitettu, että se saa uuden, kiistanalaisen sponsorin.

Weedsmap-niminen, lääkekannabiskaupat kätevästi käyttäjänsä älypuhelimen ruudulle ilmoittava kännykkä-applikaatio on tämän vuoden turnauksen pääsponsori. Kannabista saa myydä lääkekäyttöön liki puolissa Yhdysvaltojen osavaltiosta.

Suurin kohu on tullut siitä, että Super Smash Bros on Nintendon julkaisema peli. Jotkut kokevat koko perheelle sopivia pelejä tekevän yhtiön yhteistyön – vaikkakin vain välillisen sellaisen, sillä Nintendo ei itse ole sponsoria turnaukselle valinnut – pyhäinhäväistykseksi.

Moni pelaajista on kuitenkin sitä mieltä, että yhteistyö Weedsmapin kanssa on samanlainen yhteistyö kuin minkä tahansa muun nousussa olevan yhtiön hyväksyminen sponsoriksi. Viime vuonna Weedsmap teki tuottoa yli 30 miljoonaa dollaria.

Weedsmap ei ole ensimmäistä kertaa sponsoroimassa eSports-tapahtumia. Vain muutama kuukausi sitten se sponsoroi Halo 5 -turnausta Anaheimissa Kaliforniassa. Ex-Halo-ammattilainen Dragon kertoi tuolloin, miten monet huippu-urheilijat rentoutuvat kannabiksen parissa, eivätkä eSports-urheilijat eroa heistä millään tavalla.

 

Lisää luettavaa