Kalevalan mytologiaan uppoutuva Iron Danger -peli ilmestyy pian – suomalainen pelimusiikkiorkesteri sai merkittävän apurahan ja on mukana

Kalevalaa kansalle!

Helsinkiläinen pelimusiikkiorkesteri Game Music Collective sai merkittävän 200 000 euron apurahan Alfred Kordelinin säätiöltä. Orkesteri esiintyy tällä viikolla julkaistavan Kalevala-aiheisen pelin ääniraidalla.

Alfred Kordelinin säätiö on jakanut tämän vuoden apurahansa suurille suomalaisille kulttuurihankkeille. Suurimman yksittäisen apurahan tämän vuoden seitsemästä tuetusta hankkeesta sai pelimusiikin ammattiorkesteri Game Music Collective (GMC).

Kahden vuoden ja 200 000 euron rahoituksella GMC toteuttaa muun muassa pelimusiikkiäänitteen, johon kootaan korkeatasoinen kattaus suomalaista pelimusiikkia eri aikakausilta. Sovitukset orkesterille tehdään vuoden 2020 aikana. Julkaisukonsertti järjestetään vuonna 2021 ja musiikkivideot julkaistaan vuonna 2022.

Game Music Collective on myös juuri saanut päätökseen Ilmari Hakkolan säveltämän pelimusiikin äänityssessiot tällä viikolla julkaistavaan Iron Danger -peliin. Pelin musiikki ammentaa juurensa suomalaisista kansansävelmistä, mutta siinä on edustettuna hyvin laaja tyylillinen kirjo raskaasta metallista kansanmusiikkiin ja eeppiseen orkesterimusiikkiin. Pelin trailerivideon voi katsoa ja erityisesti kuunnella alta.

YouTube video

 

Lisää luettavaa