Kaikkien tuntema klassikkopeli vaihtoi omistajaa yli 25 000 eurolla – ei pelin itsessään aina tarvitse olla täysi harvinaisuus

Yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista peleistä myytiin Ebayssa 30 000 dollarilla.

28.07.2017

Sitä monesti ajatellaan, että kalliilla myytävien pelejen täytyy olla jotenkin todella harvinaisia nimikkeitä, joista on tehty vain muutamia kappaleita. Vastikään uutisoimme muun muassa tällaisesta.

Nyt kuitenkin Ebayssa on myyty niinkin legendaarinen peli kun alkuperäinen Super Mario Bros. 8-bittiselle Nintendolle reippaalla 30 000 dollarin hinnalla. Yhteensä tämä tekee lähestulkoon 26 000 euroa. On tosin hyvä huomata, että oheisessa kuvassa pelin hinta on alun perin ollut vain 26,99 dollaria, mikä nykyrahassa tekee ilmeisesti lähemmäs 60 dollaria.

Mikä tahansa Super Mario Bros. ei kuitenkaan ollut kyseessä, vaan äärimmäisen hyväkuntoinen muoveissa oleva peli. Myös pelin kotelo on ilmeisesti aikaisesta painoerästä peräisin. Pelistä on tunnetun keräilijän mukaan jäljellä vain kymmenkunta tällaista versiota, ja näistä tämä vasta myyty oli mahdollisesti parhaassa kunnossa.

 

Pelin myi Pennsylvanian osavaltiossa vaikuttava DKOldies-niminen retromyymälä. Ebay-huutokaupan alkuhinta oli dollarisentin verran, eikä siinä ollut hintavarausta. Firman toimitusjohtaja Drew Steimel harmitteli Kotaku-pelimedialle, ettei muista mistä peli oli firmalle päätynyt. Ostaja ilmeisesti osti myös useampia pelejä samalla.

 

Alla kuva.

Lisää luettavaa