Japanissa on ihan omat kuviot: Xbox Onea ei halunnut kukaan, mutta Super Smash Brosin 3DS-versiotakin jonotettiin tunteja

14.09.2014

Microsoft voi hyvällä syyllä vaipua epätoivoon Japanin markkinoiden suhteen. Kun Xbox One julkaistiin saarivaltiossa 4. syyskuuta, se myi ensimmäisen neljän päivän aikana vain reilut 23 500 kappaletta, eikä yöjonotus innostanut ilmeisesti oikein ketään. Mutta tämä ei suinkaan kerro siitä, että videopelimarkkinat voisivat Japanissa millään tapaa huonosti.

Twinfinite nimittäin kertoo, että kun Nintendon hittipeli Super Smash Bros. saapui Nintendo 3DS:lle vajaata viikkoa myöhemmin, tilanne oli aivan toinen. Keskiyön myyntiin saapui niin paljon asiakkaita, että jonot venyivät tuntikausien pituisiksi, ainakin elektroniikkajätti Kyoto Yodabashilla. Valitettavasti tarkempia myyntilukuja pelistä ei vielä ole tiedossa. Twinfiniten artikkelissa on lukuisia kuvia Smash Bros. -jonotuksesta, sekä vastineeksi masentava kuva tyhjästä Xbox One -yöjonosta.

Nintendo-pelin menestys ei tietysti ole varsinainen yllätys: Nintendolla on jykevä markkina-asema kotimaassaan, ja esimerkiksi juuri Nintendo 3DS -käsikonsolia on myyty Japanissa 16,5 miljoonaa kappaletta. Nintendon monopoliasema onkin sitä luokkaa, että kilpailuun on hankala ryhtyä. Myös PlayStation 4 on kompuroinut pahasti Japanin markkinoilla, ja etenkin Wii U:n hittipelien (kuten Mario Kart 8:n) julkaisut ovat kiihdyttäneet Nintendon konsolimyyntiä.

Super Smash Bros.  julkaistiin Japanissa 3DS:lle 12. syyskuuta, mutta Eurooppaan peli rantautuu vasta 3. lokakuuta. Wii U -version odotetaan ilmestyvän vielä vuoden viimeisellä neljänneksellä, sopivasti joulunalusmyyntiin.

Lisää luettavaa