Hui kauhistus! – Tältä näyttää kiinalaisella klikkifarmilla, jossa manipuloidaan peli- ja sovellusarvioita

Oletko koskaan kuullut niin sanotuista klikkifarmeista?

Koko internet on nykyisin täynnä kaikenlaisia käyttäjäarvioita, oli kyse sitten videopelien, hotellien tai milloin minkäkin maailmasta. Liian luottavainen ei näiden kanssa kuitenkaan kannata olla, sillä arvioita saatetaan hyvinkin ostaa rahalla. Niin hanurista kuin tällainen onkin, ei sinänsä ole ihme, että jossain päin maailmaa jotkut epärehelliset ihmiset ovat keksineet kääntää tämänkin liiketoiminnaksi.

Kotaku julkaisi vasta artikkelin, jossa esitellään kiinalaista niin kutsuttua klikkifarmia. Alla English Russia -nimisen median twiitti kyseisestä aihepiiristä.

Venäläinen mies vieraili kiinalaisella klikkifarmilla. Siellä valmistetaan feikkiarvioita kännykkäsovelluksille ja vastaaville. Hänen mukaansa farmilta löytyy 10 000 puhelinta”, järkyttävähkö videoon yhdistetty teksti kertoo.

Ilmeisesti klikkifarmin työntekijät naputtelevat villisti kännyköitä ja latailevat ja poistelevat sovelluksia kännyköihinsä. Voi vain kauhulla kuvitella, kuinka paljon tuhoa moisella farmilla saadaan tehtyä esimerkiksi yksittäisen päivän aikana.