Huhu: Konami lakkautti Metal Gear Onlinen kehitysstudion ja antoi kenkää 35 työntekijälle

Konami jatkaa valitsemallaan tiellä, mikäli Eurogamerin saamiin tietoihin on uskominen. Pelisivusto nimittäin uutisoi Konamille läheisten lähteiden vahvistaneen, että Konami on lakkauttanut Los Angelesin pelistudionsa.

Los Angelesin studio perustettiin pari vuotta sitten nimellä Kojima Production LA. Kuten nimikin kertoo, kyseessä oli Hideo Kojiman johtaman Kojima Productionsin sisarstudio, joka perustettiin Metal Gear Solid V: The Phantom Painin kehitykseen.

Kojima Productions LA vastasi MGS V:n moninpelin Metal Gear Onlinen kehityksestä. Parhaimmillaan studiolla työskenteli 50-60 henkeä, mutta työntekijöiden määrää on viime kuukausina karsittu. Nyt kenkää sai ilmeisesti noin 35 työntekijää.

Hideo Kojima lopetti ilmeisesti Konamilla virallisesti lokakuun alussa, vaikka yhtiö onkin kiistänyt väitteen ja kertonut Kojiman ja muun MGS:n kehittäjätiimin olevan vain lomalla. Kojiman oletetut potkut tai eroaminen ovat seurausta kuukausien kädenväännöstä, jossa Kojiman nimi on aika ajoin esimerkiksi poistettu MGS V:n markkinointimateriaalista.

Syksyn alussa Konamin huhuttiin lopettavan kokonaan AAA-pelien kehityksen ja suuntaavan jatkossa lähinnä mobiilipelimarkkinoille. Los Angelesin MGO:n kehitykseen perustetun studion lakkauttaminen vaikuttaisi sopivan yksiin näiden huhujen kanssa.

Lisää luettavaa