Hölmöt konservatiivit yrittivät olla nokkelia ja käyttivät BioShockin kuvitusta aatteensa mainostamiseen

16.12.2013

Poliittiset ääriliikkeet eivät aina ole järjen jättiläisiä, mutta tämä oli aika typerää jo heiltäkin. Dual Shockers raportoi, että äärikonservatiivinen National Liberty Federation -ryhmä käytti BioShock Infiniten kuvitusta asiansa ajamiseen Facebookissa.

Poliittiset aktiivit postasivat FB-ryhmäänsä muun muassa yllä olevan maalauskuvan, jota ei toistaiseksi ole edes poistettu sivuilta. Näin siitäkin huolimatta, että monet pelaajat ovat huomauttaneet ryhmän tekemästä virheestä.

Tässä vitsin selitys niille, jotka eivät ole BioShockia pelanneet: Kuvan kaltaisen ksenofobisen, konservatiivisen kuvaston käyttö on BioShockissa lähinnä satiirista, eikä peli selvästikään kannata sen paremmin vasemmistolaista kuin oikeistolaistakaan ääriajattelua.

Ensimmäinen BioShock ammensi kyllä inspiraatiota oikeistolaiskirjailija Ayn Randin Atlas Shrugged -klassikosta (1957), mutta sittenkin pelin maailman voi nähdä pikemminkin vasta-argumenttina Randin kestämättömälle utopialle. Olisikohan tässä tapauksessa käynyt niin, että National Liberty Federationin tyypit ovat löytäneet kuvia netistä ja käyttäneet niitä vailla mitään hajua kontekstista.

Lisää luettavaa