Hiljalleen kulttisuosikiksi kohonnut Sea of Thieves seilailee PS5:lle – vaatii Microsoft- ja PlayStation-tunnusten linkkaamisen toisiinsa

Sea of Thieves PlayStation 5:lle.

06.04.2024

Rare on kertonut hieman yksityiskohtia tulevasta Sea of Thieves -piraattiseikkailun PlayStation 5 -versiosta.

Sea of Thievesin PlayStation 5 -versiota voi tahkota ristiin muiden alustojen kanssa, minkä lisäksi pelissä eteneminenkään ei ole käytettävästä laitteesta kiinni. PS5-pelaajat ohjataan luomaan Microsoft-tili, mikä puolestaan linkataan käyttäjän PlayStation-tunnuksiin – tämä siirtää käyttäjänsä Commendationit, kosmeettiset esineet, kullat, kolikot ja dublonit suorilta uudelle alustalle. Muutamia alustakohtaisia poikkeuksiakin on, muun muassa Xbox-logoin koristeltu Duke-laiva ei ole käytettävissä Pleikkarilla. Vaikka tarjolla onkin yhteisiä palvelimia kaikkien laitteiden käyttäjille, voivat PS5-pelaajat ottaa ristiinpeluun pois käytöstä näin halutessaan.

PlayStation 5 -käyttäjiltä vaaditaan PS Plus -jäsenyys kuten muidenkin verkkopelien kanssa. Mikäli moista ei löydy, voi Sea of Thievesin Safer Seas -moodissa seilailla myös yksinäisenä sutena. Tarjollahan on tällöin rutkasti sisältöä, kuten kaikki tarinapohjaiset Tall Tales -seikkailut.

PlayStation 5:n Sea of Thieves hyödyntää varsin laajalti konsolikohtaisia erikoisominaisuuksia, kuten DualSensen haptista palautetta, liipaisimia  sekä mikrofonia ja kaiutinta – meren pauhuissa puolestaan hyödynnetään konsolin 3D Audio -ominaisuuksia. Kuten Xboxillakin, grafiikkamoodeja on tarjolla pari kappaletta riippuen siitä, haluaako pelaaja täysin sulavan ruudunpäivityksen vaiko 4K-resoluution. Lisätietoja voi lueskella Raren FAQ-tiedotteesta, täältä.

Sea of Thieves julkaistaan PlayStation 5:lle 30. huhtikuuta.

Lisää luettavaa