Hieno ele vai jo hieman outoa? – Kuolleen pelaajan hautajaiset striimattiin suorana lähetyksenä

Viime viikolla uutisoimme siitä, kuinka Call of Duty -yhteisö suri Phillip Klemenov -nimisen nuoren miehen kuolemaa. Klemenov kuoli traagisessa autokolarissa, josta tiedotti ensimmäisenä hänen tyttöystävänsä. Tyttöystävä päivitti viime viikon uutisestammekin löytyvän suruvideon vain 15 minuuttia poikaystävänsä poismenon jälkeen.

Nyt Klemenovin kuolema on saanut hieman erikoisia piirteitä, kun yhdysvaltalaisen pelaajan hautajaiset striimattiin suorana lähetyksenä Twitch-palvelun kautta. Yhdeksän minuutin video on nähtävissä Klemenovin omalla Twitch-kanavalla, ja sitä on katsottu yli 30 000 kertaa.

 

Tapaus on herättänyt pelimaailmassa paljon keskustelua, ja suositun Kotaku-pelisivuston Luke Plunkett kommentoi asiaa seuraavasti:

Twitch ei ehkä ole paras mahdollinen alusta tällaiselle tapahtumalle, kun ottaa huomioon sen chat-järjestelmän maineen”, Plunkett sanoi viitaten ilmeisesti negatiivisiin kirjoittelijoihin.

Mutta niissä kohdissa, jotka näin – ja totta puhuen näin ainoastaan vähän, koska tuntui epämiellyttävältä ’urkkia’ tuntemattoman ihmisen hautajaisia –, niissä kohdissa oli liuta faneja muistelemassa Klemenovin vaikutusta heidän elämäänsä ja kommentoimassa vilpittömiä kiitoksia kunnioittavaan sävyyn.

Hieno kuulla!

Lisää luettavaa