”Häpeällinen”, ”ultraväkivaltainen”, ”sairas”, ”kuvottava” – Videopelien ikärajajärjestelmän aikaansaanut kulttiklassikko tulee uusversiona

Night Trap -peli aiheutti USA:ssa valtavan kohun vuonna 1993. Se käytti oikeilla näyttelijöillä varustettuja videopätkiä, mikä oli monille teknologian kyydistä pudonneille liikaa. Interaktiivisuutta ei ymmärretty, ja Night Trap on Doomin, Mortal Kombatin ja Lethal Enforcers -pelien ohella yksi niistä tuotoksista, joiden takia USA:han perustettiin ESRB-ikärajalautakunta. ESRB määrittelee tätä nykyä ikärajat julkaistuille peleille Yhdysvalloissa.

Pelin väkivaltaa käsiteltiin Yhdysvaltain senaatissa asti, missä pelistä käytettiin sanoja ”häpeällinen”, ”ultraväkivaltainen”, ”sairas” ja ”kuvottava”. Tänä päivänä peli näyttää aivan uskomattoman kököltä, mikä kertoo omaa kieltään siitä, kuinka pitkällä videopeliviihde on vuosien saatossa mennyt.

Nyt pelin oikeudet omistava James Riley on sanonut, että peli on tekemässä paluuta. Riley kertoi keskustelleensa eri julkaisijoiden kanssa mahdollista uudelleenjulkaisusta paremmalla kuvanlaadulla. Pelin videokuva kun jouduttiin pakkaamaan niin pieneksi, että se näytti todella oudolta lyhytikäiseksi jääneellä Segan Mega-CD-laitteella julkaistuna.

Alta löydät videokuvaa pelistä. Yrittäkäähän olla nauramatta.

YouTube video

Lisää luettavaa