GameXpo 2017: Vuoden suomalainen pelikehittäjä on valittu!

Tämän vuoden valinta kertoo siitä, kuinka peliala ja pelien aiheet ovat aikuistuneet.

03.11.2017

Vuoden 2017 suomalaiseksi pelinkehittäjäksi on valikoitunut Platonic Partnership Oy, jonka kesäkuussa ilmestynyt debyyttipeli Lydia keräsi kehuja rajulla aihevalinnallaan. Peli kertoo aikuisten alkoholismista ja kuinka se vaikuttaa lapseen. Tiltin peliarvostelun voitte käydä lukaisemassa täältä.

”Lydia on esimerkki siitä, että peleillä on viihteen tuottamisen lisäksi myös mahdollisuus kertoa vakavista asioista painokkaasti omia keinoja käyttäen. Lydia ei missään nimessä ole valtavirtapeli, mutta pelialan kehityksen kannalta se on peli, joka ehdottomasti piti tehdä. Lydian kaltaiset pelit antavat uskoa siihen, että pelialalla on myös halua koetella pelikerronnan rajoja ja näin uudistaa koko pelikulttuurin kuvaa”, valintaa perusteli palkintokomitean puheenjohtaja KooPee Hiltunen, NeoGames Finland ry:stä.

YouTube video

”Haluamme peleillämme herättää tunteita ja keskustelua sekä pitää teemoina vakavinakin pidettyjä aiheita. Aikuisten alkoholismi ja lasten kokemukset nousivat uutuuspelin aiheeksi luontevasti, sillä kahdella peliä kehittäneellä tiimin jäsenellä on omakohtaista kokemusta asiasta. Haluamme jatkossakin pitää peliemme aiheina tavanomaista isompia teemoja”, Jussi Loukiainen Platonic Partnership Oy:stä kertoo.

Yhtiö on vaitonainen seuraavasta projektistaan, mutta kertoo sen käsittelevän huomattavasti kepeämpää aihetta kuin Lydia.

Vuoden suomalainen pelikehittäjä -palkinto jaettiin 3.11.2017 GameXpo-tapahtuman yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. Vuodesta 2010 alkaen jaetun palkinnon ovat käyneet pokkaamassa muiden muassa Rovio, Supercell sekä Colossal Order.

 

Lisää luettavaa