Fortnite poistettiin App Store -sovelluskaupasta – Epic ja Apple ilmiriidassa, pelaajat raivoissaan

No nyt on tiukka paikka.

14.08.2020

Epicin superhitti Fortnite on poistettu Applen App Store -sovelluskaupasta.

Kahden jätin erimielisyydet johtuvat mistäs muustakaan, kuin rahasta. Epic ei haluaisi luopua pelin sisäisten ostosten 30 prosentin siivusta, mikä taas ei luonnollisesti Applelle kelpaa. Mikäli Fortnite on jo asennettuna mobiililaitteelle, voi sitä luonnollisesti pelata, mutta esimerkiksi kausipäivityksiä ei ole luvassa.

Neuvotteluja tilanteen ratkaisemiseksi luonnollisesti käydään, mutta ainakin Epic tuntuisi olevan tilanteesta todella näreissään. Kehittäjä on käynnistänyt suorastaan röyhkeän ja ennen kaikkea provosoivan #FreeFortnite-kampanjan, jolla on tarkoitus tuoda pelaajien ääni kuuluviin. Nerokkaalla Nineteen Eighty-Fortnite -videolla viitataan tietysti Applen omaan, legendaariseen mainosvideoon. Lisätietoja Epicin sivuilta, täältä.

Apple oli männä viikolla tapetilla jouduttuaan tukkanuottasille myös Microsoftin kanssa. Pelijätin xCloud-suoratoistopalvelua kun ei voi App Storessa julkaista, sillä jokaisen suoratoistettavan pelin sisällön pitäisi läpäistä Applen tarkistusseula erikseen.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Lisää luettavaa