Forbesin kolumnisti tylyttää tulevan konsolisukupolven: Ei innovaatioita, ei mitään vallankumouksellista

27.05.2013

Nyt kun myös Xbox One on esitelty maailmalle, alkaa olla selvillä mitä tuleva konsolisukupolvi tarjoaa pelien ja viihteen kannalta. Pienten hyvien uudistusten lisäksi ei vain tunnu olevan luvassa mitään todella omaperäistä ja innovatiivista.

Tätä mieltä on ainakin Forbesin kolumnisti Paul Tassi. Tuoreessa tekstissään hän ruotii Microsoftin, Sonyn ja Nintendon uusia kuvioita, eikä lopputulos näytä hyvältä. Tassi näpäyttää konsolikehittäjiä ”ratkaisuista olemattomiin ongelmiin”. Tällaisia ovat muun muassa Xbox Onen mahdollisuus käyttää kaapelikanavia tai Xbox Liven Pizza Hut -sovellus, jonka avulla voi kasata pizzatilauksen Kinectillä.

”Se on yritys ratkaista ongelma, jota ei ole olemassa, eikä siinäkään onnistuta hyvin,” Tassi kirjoittaa. ”Se on edistystä ilman oikeaa tarkoitusta.”

Kolumnistin mukaan Xbox One, PlayStation 4 ja Wii U eivät vaikuttaisi tuovan mitään todella edistyksellistä pelaamiseen, eikä PC selviä yhtään vähemmällä kritiikillä. Tassin on tänä vuonna saanut innostumaan ainoastaan Kickstarter-kampanjalla rahoitettava Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslaite. Kolumnin perusteella näyttääkin tosiaan siltä, että pelilliset innovaatiot tulevat nousemaan jostain aivan muualta kuin suuryhtiöiltä.

Lisää luettavaa