Fallout 4 ja Rise of the Tomb Raider päätyivät kiellettyjen pelien listalle

Siinä missä nykypäivänä monessa maassa ollaan menty ehkäpä höllempään suuntaan ja pelisisällöt tuntuvat muuttuvan rajummiksi vuosi vuodelta, on sensurointikäytäntö edelleen vahvaa monissa maailman kolkissa.

Yksi pelejä ankarasti sensuroiva maa on Saudi-Arabia, jossa ainoa sallittu uskonto on islam ja jonka sanotaan hallinnoltaan olevan ihmisoikeuksia ajatellen yksi maailman pahimpia valtioita. Ei siis sinällään ole yllättävää, että maalla on tapana sensuroida useitakin pelejä. Aiemmin kiellettyjen nimikkeiden listalle ovat päätyneet muun muassa Watch Dogs, God of War sekä ainakin kaksi viimeisintä Grand Theft Auto -peliä. Pelien kieltosyyt ovat liittyneet joko alastomuuteen tai uskontoon.

Nyt kyseisen kuningaskunnan audiovisuaalisen median komissio on päättänyt kieltää Fallout 4:n, Rise of the Tomb Raiderin, The Witcher 3:n, Sleeping Dogsin sekä The Order 1886:n. Mielenkiintoista tässä on muun muassa se, että listan kolme viimeistä peliä ovat olleet aiemmin saatavilla normaalisti.

Lähteet kertovat, että useimmat näistä peleistä on kuitenkin saatavilla Saudi-Arabiassa mustan marketin, vähemmän tunnettujen pelikauppojen sekä digitaalisten nettilatauksien kautta.

Sääliksi käy pelaajia Saudi-Arabiassa, kun vuoden odotetuimmat ja oletettavasti parhaat pelit kielletään.

 

Lisää luettavaa