Ei mikään yllätys, mutta South Park -peli ei sellainenaan läpäissyt Australian sensuuria

17.12.2013

Edes K18-luokituksen lisääminen Australian ikärajajärjestelmään ei näytä höllentäneen valtion julkaisupolitiikkaa. Tuoreimmat lisäykset sensuroitujen pelien listaan ovat Ubisoftin Codename ja South Park: The Stick of Truth.

Odotettu South Park -peli on toisella tarkistuskierroksella hyväksytty julkaisuun, mutta ”hieman muokattuna versiona”. Asiasta uutisoiva PlayerAttack ei tiedä mitään tarkempaa muutoksista, mutta South Parkin kohdalla kuvittelisi, että alastomuutta, suoraa seksuaalisuutta ja etenkin huumeidenkäyttöä lie leikattu pelistä (sikäli kuin se on mahdollista). Viittaukset huumeisiin ovat aiemminkin vaikeuttaneet pelien julkaisua Australiassa.

South Parkin joutuminen aussisensuurin kynsiin ei kuitenkaan ole mikään yllätys. Yhdysvaltain luokitusjärjestelmää valvovan ESRB:n raportin mukaan pelissä tehdään muun muassa abortteja mieshahmoille, seikkaillaan erään hahmon peräsuolessa, sekä harrastetaan seksiä erään taistelukohtauksen taustalla. Dialogissa esiintyvät tietysti kaikki mahdolliset rivoudet ja kirosanat, eikä graafista väkivaltaakaan säästellä.

Eräällä tapaa South Park toteuttaa jälleen tehtäväänsä sensuurin ja tabujen rikkojana. Onkin toivottavaa, että tarkemmat tiedot pelin leikkauksista nostetaan päivänvaloon kansainvälisessä mediassa ja niiden perusteet kyseenalaistetaan.

 

Lisää luettavaa