F1-mestari Max Verstappen raivostui virtuaalisen 24 tunnin kisan järjestäjille: ”Pelkkä vitsi”

Maxia ei naurattanut.

18.01.2023

F1-mestari Max Verstappen otti osaa virtuaaliseen Le Mansin kilpailuun viikonloppuna. Max Verstappen on suuri videopelien ystävä, ja hän on ennenkin hehkutellut virtuaalimaailmassa ajettavia ralli- ja formulapelejä ja -kisoja.

Viikonlopun Le Mans -kisaa oli määrä ajaa aidon kisan tapaan 24 tunnin ajan. Homma meni kuitenkin pahasti puihin. Kisa kisailtiin rFactor 2 -videopelin radalla. Syystä tai toisesta Max Verstappen putosi pelin servereiltä pois kesken ajamisen. Verstappen johti kisaa tuolla hetkellä.

”Me, jotka kisoihin otamme osaa suunnittelemme tätä viikkojen ajan, säädämme autojamme ja testailemme niitä. Harva tajuaa, kuinka paljon aikaa tähän käytämme. Kisan järjestäjät väittävät, että kyseessä oli uskomattoman huono tuuri. Kyseessä on vain surkeat järjestelyt. He eivät edes saa omaa peliään toimimaan kunnolla. Tämä tapahtui minulle jo kolmannen kerran.”

Kisan jälkeen kilpailun tuottaja Gérard Neveu kertoi, että kyseessä olisi ollut jonkinlainen palvelunestohyökkäys kisaservereitä kohtaan. Kisan aikana oli muitakin yhteysongelmia, mutta silloin kisaajat pääsivät takaisin kisaan mukaan, sillä yhteysongelmat koskivat useampaa kuskia ja sääntöjen mukaan he pääsivät takaisin virtuaaliradalle. Verstappen oli kuitenkin ainoa, joka kärsi yhteysongelmista servereiltä putoamisen aikoihin, joten hän ei kisaan enää takaisin päässyt.

Verstappen ei selitystä niellyt sellaisenaan.

”Viiden kuukauden suunnittelu meni hukkaan. Harjoittelimme tätä kisaa varten kaksi kuukautta. Ja sitten järjestäjät syyttävät ongelmista… mitä ne nyt olivat, DDOS-hyökkästä? Pelkkä vitsi. Ei tämä ole oikea kisa, tämä on pelleilyä.”

Lisää luettavaa