Ensikosketus: Nintendo Switch

06.02.2017

Tilt kävi Göteborgissa testaamassa ensi kuussa julkaistavaa Nintendo Switch -pelikonsolia. Bergsalan Ruotsin pääkonttorilla pidetyssä tilaisuudessa pääsi kokeilemaan tulevan laitteen pelitarjontaa niin ohjaimen omalla näytöllä kuin kookkailla televisioilla.

Kahdeksantuntisen pelistintin jälkeen on selvää, että Nintendolla luotetaan edelleen paikalliseen moninpelaamiseen. Toki heidän on tarkoitus jatkossa panostaa entistä enemmän myös verkkopelailuun. Tämä Switchin pre launch -tilaisuus osoitti kuitenkin hyvin miten hauskaa oikeasti onkaan, kun pelikaverit ovat kosketusetäisyydellä.

Tässä kuvasatoa kyseisestä tilaisuudesta.


Aamu sarastaa. Ensimmäisenä paikalla!


Ovet auki. Toimittajat ja jälleenmyyjät syöksyvät pelikonsolien äärelle.


Ensikosketus Joy-Coniin.


Splatoon 2 on sitä samaa hauskaa räiskimistä kuin edeltäjänsä. Lukuisien pelisessioiden jälkeen tuli havaittua, että mittelöinti toimii yhtä sujuvasti niin isolla kuin pienellä näytöllä. (Se, että nelihenkinen suomalaistiimi hävisi ruotsalaisille erittäin nöyryyttävästi… Siitä ei puhuta!)


1-2-Switch sisältää lukuisia moninpelattavia pelimoodeja, jotka soveltuvat sekä bileiltojen etkoille että tekniikkademoiksi.


Mario Kart 8 Deluxe puskee väkisinkin hymyn naamalle. Tämä pelin definitiivinen versio näyttää ja tuntuu juuri niin hyvälle kuin siltä odottaa.


Mario Kart 8 Deluxe jaetun ruudun pelitilassa. Sekä kisa-ajot että taistelumoodi pyörivät pehmeästi täydellä teräväpiirrolla.


Hahmotuskykyä vaativa Snipperclips tarjosi päivän maittavimmat naurut. Sekopäisyydestä huolimatta aivonystyröitä kutkutteleva peli on mitä mainioin kokemus kaverin kanssa koettuna.


Kaksi pelaajaa, ei armoa! ARMS on hektinen taistelupeli, joka on helppo oppia mutta vaikea taitaa. Alun ”iske miten sattuu”-taistelemisen jälkeen pelistä löytyy syvyyttä, joka tekee konkareiden mittelöistä erittäin tiivistunnelmaisia kohtaamisia. Pelissä mätkitään kahta Joy-Con-ohjainta käyttäen – kierreiskut muistaen.


Klassikoksi muodostunut Bomberman julkaistiin yli 30 vuotta sitten. Sen vetovoima ei ole kadonnut yhtään mihinkään: Super Bomberman R on sama ihanainen moninpeli, jossa ei saa antaa keskittymisen herpaantua hetkeksikään. Koetun perusteella neljän pelaajan mittelöitä jaksoi ottaa matsi toisensa jälkeen.


Peli, jonka ääreen pääsi pahimmillaan vasta kolmen tunnin jonottamisen jälkeen. The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Enough said.


Täristimillä, NFC:llä ja muilla herkuilla varustetut Joy-Con-ohjaimet. Rannekevarmistin on oikeassa ohjaimessa kiinteänä, vasemmassa irrallisena.


Illan koittaessa Bergsalan pääkonttorin valaistu Mario-patsas toivotti hyvää kotimatkaa.

Lisää luettavaa