Ennakkotestissä Trials Fusion: ”Perkele… Ei saata… Jumalau… Voi nyt vi…”

13.04.2014

RedLynx esitteli viime tiistaina ensi viikolla julkaistavaa Trials Fusion -peliä Helsingin Adams-ravintolassa ennen joka kuukausi järjestettävää IGDA-tapahtumaa. Tilt oli luonnollisesti paikalla – ja oli menettää hermonsa.

Trials Fusionissa kaikki on tänä vuonna suurempaa. Siis kaikki. Mukana on jopa nelipyöräinen mönkijä, jonka neliveto on omaa luokkaansa jyrkissä nousuissa. Ja niitä pelissä riittää. Trials Fusionissa ilmalennot ovat holtittoman isoja ja futuristisissa maisemissa ajaminen välillä silkkaa leijailua. Pelattavuus on 90 minuutin testailun perusteilla yhä kunnossa. Erilaiset pyörät käyttäytyvät eri tavoin. Eniten huvitusta herätti mukaan tungettu polkupyörä, jonka polkimia kuski sotki kuin viimeistä päivää.

Moninpelissä voi valita minkä ajoneuvon tahansa. Jo muutaman testauksen jälkeen oli helppo huomata, että meno on samanalaista kuin ennenkin. Pelikonsoleiden äärellä pottuilu oli jopa tuntemattomien ihmisten välillä hupaisaa, kun joku pelaajista onnistui hyppäämään juuri ennen maaliviivaa pyöränsä päältä pois saapuen näin ensimmäisenä maaliin bailout-kyvyn ansioista.

Harmi vain, että bailout ei ollut päällä testiversiossa. Minulle kesti kuusi kisaa tajuta tämä. Sitä ennen ihmettelen miksi sain nolla pistettä jokaisesta kisasta, vaikka saavuin maaliin välillä ykkösenäkin.

Yksinpelin kisat on jälleen jaettu eri vaikeustasoihin. Hard-vaikeustaso toimii jälleen vedenjakajana. Ajoin sitä helpommilla vaikeustasoilla läpi viitisentoista yksittäistä kisaa, ja selvisin maaliin suhteellisen vähin kaatumisin. Vaan annas olla, kun vaikeustasona oli hard. Kaaduin. Kaaduin toistamiseen. Kaaduin kolmannen kerran. Huomasin kuiskivani ääneen eräitäkin sanoja, joista kunnon äiti antaisi pojalleen korvapuustin.

Yritin selvitä yhteensä viidestä hard-tason radasta, kunnes proppuni paloivat totaalisesti. Extreme-vaikeustasoa en edes uskaltanut kokeilla, sillä muuten ohjain olisi lentänyt lattiaan alta aikayksikön.

Puolentoista tunnin testailun jälkeen on selvää, että Trials Fusion on vanhaa tuttua Trials-meno niin hyvässä kuin pahassakin.

Kattavampi arvio tulee sivuillemme myöhemmin eli heti, kun peli kauppapaikoilta löytyy.

Pelin kotisivuille pääset täältä.

Lisää luettavaa