Eilen ilmestynyt Evolve sai osakseen kriitikoiden suitsutuksen ja pelaajien vihat

Uuden sukupolven moninpeliräiskintä miellyttää arvostelijoita, mutta pelaajien kommentit ovat sitten toista maata.

Turtle Rock Studiosin odotettu Evolve saapui eilen kauppoihin, joten monet odottelevat varmasti ensimmäisiä arvioita ennen kuin rientävät pelikaupoille. Kriitikoiden osalta Evolven tuomio on selvä: Metacriticissä arvostelijoiden keskiarvo on alustasta riippumatta 83/100, joskin pelin Xbox One -versiolle on toistaiseksi liian vähän arvioita keskiarvoa varten.

”Kun Evolve toimii, se on nautinnollisimpia co-op -kokemuksia pitkään aikaan. Se näyttää hyvältä, eri hahmoluokilla on hauska pelata ja joku niistä nousee melkoisella varmuudella suosikiksesi,” kommentoi The Escapistin toimittaja PC-version arvostelussa.

”Jos etsit uutta räiskintäpeliä, jollaista toista ei markkinoilta löydy, kannattaa antaa Evolvelle mahdollisuus,” toteaa puolestaan Cheat Code Centralin arvostelija PS4-versiosta.

Tilanne ei kuitenkaan ole täysin yksioikoinen, sillä pelaajien Metacritic-keskiarvo on huomattavasti kriitikoita alempana. PlayStation 4 -version keskiarvo on pelaajien keskuudessa heikko 4,8 ja PC-version puolestaan 4,7.

”Periaatteessa peli perustuu pieneen kissa ja hiiri -leikkiin, vähän niin kuin Left 4 Dead, mutta ei niin omaperäinen. Pelisisällössä ei ole tippaakaan vaihtelua,” kommentoi muuan käyttäjä.

”Tämä peli on todella tylsä,” täräyttää toinen käyttäjä. ”Kun olet pelannut kymmenen minuuttia, olet nähnyt kaiken. Ei mitään vaihtelua, DLC-käytännöt ovat kammottavat, eikä sisältöä ole tarpeeksi.”

Ankarimmat kriitikot ovat saaneet vastapainokseen myös kymmenen pisteen kehuja, mutta ylimalkaan Evolven vastaanotto näyttää hyvin ristiriitaiselta. Jos ostaminen epäilyttää, kannattaa lukea arviot huolella ja päätellä, vetoavatko pelin ominaisuudet juuri sinuun.