Dynamiikkaa ja vähäistä kohinaa – tämä on langaton Sony ECM-S1 -suoratoistomikrofoni

Matalaviiveistä ja laadukasta ääntä.

28.09.2023

Sonyn uusi kompakti ja kevyt langaton ECM-S1-suoratoistomikrofoni varmistaa selkeän, lähes kohinattoman ja laadukkaan digitaalisen äänen tallentamisen. Se tukee niin langatonta kuin langallista yhteyttä. ECM-S1 on ratkaisu laadukkaan äänen matalaviiveiseen tallentamiseen tai live-suoratoistoon niin sisällä kuin ulkonakin.

Pienestä koostaan huolimatta ECM-S1:ssä on kolme halkaisijaltaan suurta (14 mm) mikrofonikapselia. Ne vaimentavat kohinaa ja takaavat selkeän ja korkealaatuisen äänen tallentamisen tasaisella taajuusvasteella, erityisesti matalan keskitaajuuden puheäänen alueella. Mikrofonin vähäinen ominaiskohina ja laaja dynaaminen alue mahdollistavat selkeän tallentamisen myös hiljaisella äänenvoimakkuudella. Suoratoistoon suunniteltu mikrofoni on optimoitu ihmisäänten eri sävyjen luonnolliseen tallentamiseen.

Digitaalinen vastamelusuodin hiljentää ympäristön äänet ja matalataajuussuodin vähentää ei-toivottua tuulen, ilmastoinnin ja tärinän aiheuttamaa matalataajuista ääntä. Näin ollen jälkikäsittelyssä tarvitaan vähemmän melunvaimennusta. Lisäksi mukana toimitetaan puhkusuoja, joka vähentää esimerkiksi p-kirjaimella alkavista sanoista helposti kuuluvia poksahdusääniä, kun mikrofoni on lähellä puhujan suuta. Näin laulu, kerronta ja muut äänet tallentuvat laadukkaasti.

Kun vastaanotin liitetään Sonyn kameraan – jossa on Multi Interface (MI) Shoe -sovittimen tuki – erillisiä kaapeleita virran tai signaalin siirtämiseen ei tarvita. Vastaanottimessa on myös 3,5 mm:n miniliitäntä (stereo) äänilähtöä varten, joten sitä voi käyttää kameroiden, tietokoneiden, IC-tallentimien ja muiden laitteiden kanssa, joissa ei ole Multi Interface Shoe -sovitinta.

Sony EMC-S1 on tulossa myyntiin lähiaikoina. Täkäläinen myyntihinta ei ole vielä tiedossa.

Lisätietoja Sonyn nettisivuilta.

Lisää luettavaa