Duck Dynastyn ja Rambon videopeliversiot ovat vuoden kauheimpia tuotoksia

Joystiq-sivusto listasi vuoden viisi surkeinta konsolipeliä.

Leffoihin ja tv-sarjoihin perustuvat lisenssipelit ovat harvoin kilpailijoidensa tasoisia tekeleitä, ja tänäkin vuonna on jälleen nähty pari tolkutonta yritystä rahastaa lisensseillä. Tämä näkyy pelisivusto Joystiqin listalla vuoden viidestä surkeimmasta pelistä.

Listalta löytyy kaksi eeppisen huonoa lisenssipeliä. Ensimmäinen näistä on Rambo: The Video Game, joka ilmestyi huhtikuussa PC:lle, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Sivuston mukaan Rambo tasapainoilee kömpelösti kolmannen persoonan räiskintäpelin ja arcade-henkisen valopyssypelin välimaastossa, ja myös pelin automaattitähtäystä haukutaan järjettömäksi. Myös Metacriticissä pelillä on todella alhaiset pisteet, ja keskiarvo tasapainoileekin 20-40 pisteen välillä alustasta riippuen.

Siinä missä Rambo on vielä suhteellisen sopiva lisenssi videopelille, on listan toinen lisenssipeli paljon käsittämättömämpi. Duck Dynasty on jenkkiläinen reality-sarja metsästystarveikkeilla rikastuneesta Robertsonin perheestä. Miten ja kuka on päätellyt, että tästä pitäisi tehdä videopeli, jää varmasti mysteeriksi.

Lokakuussa ilmestynyttä Duck Dynastya onkin arvosteltu niin vähän, että Metacriticissäkin sille löytyy vain pelaajien omia arvioita. Muutama pelaaja on kuitenkin todennut sen olevan ”niin huono, että se on melkein hyvä.” Samassa hengessä Joystiqin toimittaja toteaa, että peli on ”nautinnollista idioottimaisella tavalla.”

Molempien mestariteosten trailerit voit katsoa alta. Ja Joystiqin listan voit katsoa kokonaisuudessaan tästä.