Doom Eternalin ympärillä vellova riita jatkuu – nyt Bethesda kommentoi sotkua sosiaalisessa mediassa

Bethesdan mielestä säveltäjä Mick Gordon ei kertonut taannoisessa viestissään koko totuutta tapahtumista.

17.11.2022

Vuoden 2016 Doom-uusintaversio ja neljä vuotta myöhemmin ilmestynyt Doom Eternal otettiin riemuiten vastaan, ja suuri kiitos tästä kuuluu pelien musiikille. Mick Gordonin tekemä soundtrack sopi demonien teurastamiseen kuin nenä päähän ja nosti osaltaan pelit korkealle keskivertoammuskelujen yläpuolelle. Gordonin ja pelistudio id Softwaren välit kuitenkin katkesivat Doom Eternalin jälkeen, ja likapyykkiä pestään edelleen.

Alun perin peliyleisö ihmetteli, miksi Doom Eternalin mainiota musiikkia ei ole julkaistu kotistereoissa kuunneltavaksi, ja pelin tuottaja Marty Stratton syytti tilanteesta julkisessa viestissään Gordonia. Säveltäjä ei Strattonin mukaan pysynyt aikatauluissa eikä id Software halunnut jatkaa tämän kanssa enää yhteistyötä. Aiheeseen palattiin kaksi vuotta myöhemmin, kun Gordon puolestaan julkaisi avoimen kirjeen, jossa hän syyttää Strattonia ja id:tä tekijänpalkkioiden panttaamisesta ja työntekijöitä loppuun ajavasta työkulttuurista.

Nyt kuvioihin astui Bethesda-yhtiö, joka toimii id Softwaren tavoin Zenimax-firman alaisuudessa ja julkaisi molemmat uudet Doomit. Bethesda kirjoittaa tuntevansa id:n ja Gordonin välisen riidan yksityiskohdat, ja firman mukaan Gordon ei pysy totuudessa.

”Mick Gordonin tuore viesti esitti harhaanjohtavassa valossa sekä id Softwaren tiimin, Doom Eternalin kehitysvaiheen, Marty Strattonin ja [pelin soundtrackin viimeistelleen] Chad Mossholderin. Viesti on yksipuolinen ja epäreilu selvitys korjauskelvottomasta ammatillisesta yhteistyöstä”, Bethesda kirjoittaa.

Bethesda ilmoittaa seisovansa järkähtämättä id Softwaren työryhmän takana ja pyytää, ettei yleisö häiriköisi Strattonia tai muita asianosaisia. Lue koko viesti alempaa:

Lisää luettavaa