Donkey Kongin maailmanennätys rikottiin kahdesti samana päivänä

Torstaina tehtiin retropelihistoriaa, kun legendaarisen Donkey Kong -arcade-pelin maailmanennätys rikottiin ja vieläpä kahteen kertaan.

Ensin Wes Copeland nousi maailmanennätyksen haltijaksi Donkey Kong Online Open 2015 -turnauksessa pistetuloksella 1 170 500. Hän sai kuitenkin pitää titteliään vain kuutisen tuntia, kun ennätyksen edellinen haltija Robbie Lakeman peittosi sen uudella tuloksella 1 172 100.

Polygonin mukaan peliennätyksistä vastaava Twin Galaxies ei ole vielä varmentanut tuloksia, eikä Lakeman ole ilmeisesti vielä lähettänyt saavutustaan tarkastettavaksi. Jos Lakemanin tulos varmistuu, tulee siitä kaikkien aikojen toisiksi korkein Donkey Kong -tulos millään alustalla. Suurempi tulos on saatu aikaan ainoastaan emulaattorilla.

Vaikka Copeland nyt menettäisikin juuri saamansa maailmanennätystuloksen, onnistui hän tekemään historiaa toisella tapaa. Copeland nimittäin selvisi ensimmäisellä elämällään aina pelin viimeiseen ruutuun asti ja saamaan täten yhdellä elämällä peräti 1,1 miljoonaa pistettä. Twin Galaxies ehti luonnehtimaan saavutusta lähes täydelliseksi peliksi.

Polygonin mukaan Copelandin ja Lakemanin pistekilpailu ei kuitenkaan pääty tähän, vaan Donkey Kong -harrastajien iloksi pelaajat kohtaavat jälleen uudessa turnauksessa jo lokakuun alussa.

Vuonna 1981 ilmestynyt Donkey Kong on yksi tunnetuimmista arcade-peleistä, ja sen maailmaennätysten tavoittelua seurattiin myös vuonna 2007 valmistuneessa dokumentissa The King of Kong.

Lisää luettavaa