Destinyn kulisseissa muutoksia: RPG-kirjoittaja palkattu, kahta uutta tarinoitsijaa etsitään

Voisivatko uudet kirjoittajat pelastaa Destinyn pystyynkuolleen tarinan?

Tarina (tai pikemminkin sen puute) oli syyskuussa ilmestyneen Destinyn huonoimpia puolia, joten liekö ihme, että Bungie uudistaa parhaillaan Destinyn tekijätiimin kirjoittajakuntaa.

Viime vuonna, juuri Destinyn julkaisun kynnyksellä, studio menetti yhden käsikirjoittajistaan, kun Joshua Rubin loikkasi Walking Dead -peleistä tunnetun Telltale Gamesin puolelle. Polygonin mukaan Rubinilla oli keskeinen rooli niin Destinyn mytologian kuin dialoginkin kirjoittamisessa.

Nyt miestä paikkaamaan on palkattu John Ryan, joka muistetaan parhaiten Guild Wars 2 -massiiviroolipelin käsikirjoittajana. Ryanin tarkempaa työsarkaa ei ole paljastettu, mutta hänen pestiään kutsutaan nimellä ”loremaster”, eli tarumestari.

Eikä tässä vielä kaikki, sillä rekrysivunsa mukaan Bungie etsii parhaillaan myös yhtä johtavaa käsikirjoittaa (lead writer), sekä tarinasuunnittelijaa (narrative designer) liittymään Destinyn taustatiimiin.

Ylimalkaan näyttää siis siltä, että studio uudistaa käsikirjoitustiimiä, mikä ei Destinyn tarinan saaman kritiikin perusteella ole lainkaan huono idea. Jää sitten nähtäväksi, tuleeko tämä vaikuttamaan mihinkään, ja nähdäänkö muutoksia kenties vasta Destiny 2:n puolella.